Využite akciu na ETANI pleťové séra za 23,99€

ZIMNÁ HYDRATÁCIA POKOŽKY: AKÝCH CHÝB SA NAJČASTEJŠIE DOPÚŠŤAME?

Zimná hydratácia pleti je opradená mnohými mýty. Viete, akú zimnú starostlivosť svojej pokožke dopriať, aby prospievala?

Každá žena, ktorá sa o svoju pokožku pravidelne stará, tak isto vie, že zimná hydratácia pleti by mala byť trošku iná, než je tomu po zvyšok roka. Jeden z najčastejšáích mýtov o tom, akú zimnú starostlivosť pokožke poskytovať, káže, aby sme zabudli na hydratačné krémy a radšej ich zatvorili hlboko do nočného stolíka. Tí, kto tento názor zastávajú, argumentujú teóriou, že pri používaní hydratačných krémov v zimnom období dochádza k zamrzaniu vody, ktorú krém obsahuje, a spôsobuje popraskanie pleti. Vďaka tomuto stále ešte veľmi rozšírenému mýtu potom veľa žien radšej svoju pleť počas zimy vôbec nehydratuje. Opomenutie zimnej hydarácie pleti je však jedna z najväčších chýb, ktorých sa dopúšťame. Aké sú ďalšie chyby, ktoré môžu našej pokožke uškodiť, a čoho by sme sa rozhodne mali vyvarovať?

Používanie nevhodnej kozmetiky

Najprv je treba povedať, že zimná hydratácia sa máličko líši od tej, ktorú naša pokožka vyžaduje napríklad počas leta. V náväznosti na to by sme mali odlišovať aj kozmetické prípravky, ktoré v zimnom období používame. Ako už bolo povedané, rozhodne nie je pravda, že by sme nemali v zime používať žiadne hydratačné krémy. Práve v zime je pleť nadmerne namáhaná veľkými teplotnými výkyvmi pri častých prechodoch z tepla do zimy, čo spôsobuje jej hĺbkovú dehydratáciu. Suchý a mrazivý vzduch, prekúrené miestnosti a vietor sú potom príčinou vysušenej, zarudnutej pokožky, ktorá má väčší sklon k ekzémovým prejavom a stráca svoju schopnosť prirodzenej obnovy a regenerácie. Zimná hydratácia pokožky je teda veľmi dôležitá, pretože len správne hydratovaná a vyživená pleť sa dokáže s nepriaznivými vplyvmi lepšie vyrovnať.

Prvým a zásadným pravidlom pri výbere zimnej kozmetiky by malo byť, aby sme si zvolili krém s vyšším podielom tukových látok (ceramidy, cholesterol alebo rastlinné oleje), ktoré sú špeciálne navrhnuté pre zimnú starostlivosť. Hľadajte preto krémy, ktoré majú emulznú štruktúru. V praxi to znamená, že je kvapka vody zamknutá vnútri tukových látok. Ronako tak je dôležitý aj dostatočný obsah antioxidantov v kozmetike, ktorú si vyberiete pre zimnú starostlivosť o svoju pleť. Poskytuje totiž pokožke ochranný štít proti vonkajším vplyvom ako je napríklad smog, ktorého je v zime viac ako inokedy.

Veľmi prospešná pre zimou namáhanú pleť je taktiež starostlivosť, ktorú zaistí výživné ETANI sérum 2v1 s kyselinou hyaluronovou a kolagénom, ktoré je dobré, pre dosiahnutie najlepších účinkov, nanášať pod denný krém. Vo vzájomnom súlade vďaka svojmu jedinečnému zloženiu bude spolu so sérom pôsobiť na vašu kožu napríklad ETANI denný krém s extraktom z Opuncie. Nie len, že efektívne regeneruje pleť počas celého dňa, ale tiež zaisťuje pokožke dostatok zimnej hydratácie, vďaka čomu ľahšie odolá pôsobeniu mrazivého nepriaznivého počasia. Neutralizuje škodlivé voľné radikály, zanecháva pleť jemnú a hydratovanú a je tak spoľahlivým pomocníkom v zimnej starostlivosti o pokožku.

Nedostatok výživy pre pleť

Pretože sa stále ešte veľké množstvo žien bojí počas zimy používať hydratačné krémy a často nanesú na pleť len make-up, môže sa to veľmi rýchlo prejaviť na kvalite ich pokožky. Koža v zime potrebuje ešte viac vlahy a výživy než v lete, a to nie len kvôli chladnému počasiu, ale aj preto, že sa viac obliekame, čím pokožka menej dýcha a nedostatkom zimnej hydratácie následne hrubne. V zimnom období si väčšina z nás na konci náročného dňa rada dopraje horúcu uvoľňujúcu kúpeľ, a to je ďalší faktor, ktorý pokožke príliš nesvedčí. Prispieva totiž k jej rýchlemu vysúšaniu. Preto je vhodné vymeniť v rámci prípravy na zimnú starostlivosť o pleť ľahšie krémy za tie hutnejšie a dopriať svojej pleti pravidelnú starostlivosť v podobe ošetrujúcej masky.

Luxusný ETANI arganový olej je ceneným pomocníkom v starostlivosti o pleť, ale tiež o suchí a lámavé vlasy po celý rok. Najmä v zime je 100% arganový olej tou správnou voľbou. Vďaka svojmu vysokému obsahu vitamínov, antioxidantov a nenasýtených mastných kyselín podporuje regeneráciu namáhanej pleti, zaisťuje jej hĺbkovú hydratáciu a poskytuje komplexnú zimnú starostlivosť pokožke celého tela.

Zimný detox a očista pleti

U každej pokožky prirodzene dochádza k vzniku odumretých častí na povrchu kože, ale tiež vplyvom hektického životného tempa a častej inverzii aj k usadeniu rôznych nečistôt z ovzdušia na pleti. Práve v rámci zimnej hydratácie je preto ideálny čas začať s pravidelným peelingom, ktorý vašu pleť zbaví šetrným spôsobom všetkých nečistôt, a navyše ju príjemne prekrví. Vďaka jemnej masáži s pomocou peelingu sa pokožka celého tela doslova zobudí k životu a znova získa schopnosť prirodzenej obnovy aj regenerácie. Zimnú starostlivosť o kožu obohaťte pravidelným peelingom, čím dosiahnete nie len dokonalo čistú pleť, ale navyše docielite toho, že bude lepšie vstrebávať vitamíny a ďalšie účinné látky z kozmetiky, ktorú si chcete dopriať. Pred samotným peelingom je však vhodné najprv zbaviť pleť make-upu a mastnoty za pomoci ETANI odličovacej hydratačnej peny.

Pretože nemáme v chladných mesiacoch veľa príležitostí k pohybu na čerstvom vzduchu, a navyše je toto obdobie predovšetkým spojené s vianočnými sviatkami, často máme sklon počas zimy zanedbávať zdravý životný štýl. Aj drobné hriechy v podobe vianočného pečiva, leňošenie a väčší príjem alkoholu v súvislosti s novoročnými oslavami sa môžu veľmi rýchlo prejaviť na kondícii vašej pokožky. Nie je preto výnimkou, že práve v zime je naše telo pod väčším náporom toxínov, ktoré sa môžu neblaho premietnuť do prirodzenej krásy našej pleti. Súčasťou zimnej starostlivosti o pokožku by preto mala byť nie len pravidelná očista pleti, ale aj organizmu. S účinným detoxom vám ľahko pomôžu Biomagick detoxikačné náplasti, ktorých nespornou výhodou je ľahké použitie a preukázateľné účinky nie len v očiste organizmu, ale tiež pri chudnutí.

Pitný režim

V zimných mesiacoch sa ľahko stane, že nedostatočne pijeme, a to z prostého dôvodu. Vonkajšie chladné počasie nás skrátka nenúti pravidelne doplňovať tekutiny. Naša pokožka sa potom stáva suchou a šupinatou. Myslite preto aj v týchto mrazivých dňoch na dostatočný pitný režim. Ten je nevyhnutnou súčasťou zimnej hydratácie, pretože kľúčom ku krásnej a zdravej pokožke je hydratácia nie len zvonku, ale aj zvnútra. Hĺbkovú hydratáciu pleti a dokonalú zimnú starostlivosť vám okrem pravidelného pitného režimu poskytne ETANI nočný regeneračný krém s marhuľou, ktorý počas vášho spánku dodá pokožke potrebnú vlahu, vitamíny a pomôže ju zregenerovať.