Využite akciu na top sadu za 39,99 euro.

JADE ROLLER: KRÁSNA ZDRAVÁ PLEŤ VĎAKA SILE PRÍRODNÝCH KAMEŇOV

Aké účinky majú na telo prírodné kamene a prečo si zázrak menom Jade roller ihneď zamilujete?

História prírodných drahokamov

Zmienky o využívaniu unikátnej sily prírodných kameňov siaha až do pradávnej histórie. Najstaršie historické pramene, ktoré poukazujú na vieru v magické schopnosti kameňov, pochádzajú z čias starej Indie, kde boli kamene využívané pre očistu vody a k výrobe ozdravných lektvarov. Aj v časoch starovekého Egypta boli prírodné kamene pre svoje liečivé a unikátne schopnosti považované za cennú pomôcku pri rôznych očistných rituáloch. V neskorších dobách boli prírodné kamene často súčasťou panovníckych šperkov, korún a ďalších znakov moci mnohých svetových panovníkov. Používali sa ako ozdoba a symbol vplyvu nie len pre svoju estetickú krásu, ale aj preto, že sa verilo v ich posilňujúce a liečebné schopnosti. Ďalšie pramene poukazujú na históriu prírodných kameňov v období starej Číny, kedy bola sila prírodných drahokamov súčasťou luxusných omladzujúcich procedúr, ktoré využívali muži aj ženy z vyšších vrstiev. A práve odtiaľ pochádza prvý historický Jade roller.

Mágia prírodných kameňov

Už v ďalekej histórii boli kryštály využívané k rôznym účelom aj rituálom. V mnohých kultúrach sa verilo v ich magickú silu a liečivé účinky. Prírodné kamene v sebe ukrývajú pozoruhodnú silu s blahodarnými účinkami nie len na ľudské telo, ale aj na duševnú pohodu a harmóniu. Viera v ich magické účinky je pre veľa ich majiteľov zdrojom vyššieho sebavedomia, životného elánu a istej dávky optimizmu. Ich vnútorná energia pomáha svojmu majiteľovi prekonávať rôzne životné nástrahy a posilňuje ich v ťažkých a zložitých chvíľach.

Symbolika liečivých kameňov

Prírodných kameňov je široké spektrum a výber toho správneho môže byť ovplyvnený niekoľkými faktormi. Rozlišovať sa môžu napríklad podľa farebnosti, účinkov na ľudské telo aj myseľ, alebo podľa vhodnosti svojich vlastností pre jednotlivé znamenia horoskopu. Pretože majú jednotlivé kamene rôzne účinky na svojho nositeľa, pozrieme sa na pôsobenie tých najobľúbenejších na ľudské telo a myseľ podrobnejšie.

Opál

Podpruje pozitívne myslenie a chráni telo pred nepriaznivými vplyvmi. Vyskytuje sa v bezfarbej podobe, ale môže byť aj biely, oranžový či zelený. Je preto veľmi obľúbenou surovinou pri výrobe šperkov a amuletov.

Rubín

Posilňuje inšpiráciu a podporuje kreativitu. Jeho výrazná červená farba z neho činí veľmi obľúbený kameň v podobe bižutérie a módnych doplnkov.

Ametyst

Pomáha v nájdení sebadôvery, podporuje vnútornú silu a intuíciu. Je pre neho charakteristická upokojujúc fialová farba v širokej škále odtieňov, a preto je najobľúbenejší v podobe decentných šperkov, ako sú napríklad náušnice či brošne.

Granát

Svojmu nositeľovi posilňuje vôľu, cieľavedomosť a odvahu. Pomáha k dosiahnutiu úspechov a posilňuje sexuálnu vitalitu. Vyskytuje sa v mnohých farbách, a preto patrí k najobľúbenejším prírodným kameňom.

Prírodné kamene sú z estetického hľadiska a zdravia najčastejšie uplatňované ku kozmetickým a lázeňským procedúram, ktoré majú pomôcť telu s relaxáciou, uvoľnením a potlačením prejavov starnutia. Medzi najpoužívanejšie prírodné drahokamy v kozmetickom obore patrí bezpochyby Nefrit a Jadeit.

Nefrit

Prírodný drahokam sýto zelenej, špenátovej farby, ktorý je veľmi obľúbený pre svoj dokonalý sklený lesk. Nefritu sú prisudzované okrem estetickej krásy aj pozoruhodné účinky na ľudské telo. V minulosti sa používal na výrobu pohárov, čiaš aj šperkov, pretože sa verilo v jeho očistnú silu. Taktiež je mu pripisovaný blahodarný vplyv pri liečbe zápalov obličiek, bolestí hlavy a poruchách spánku. Svojmu nositeľovi pomáha k duševnej vyrovnanosti, a dokonca aj so zvladaním smútku. Nefrit je veľmi často zamieňaný s Jadeitom, s ktorým je označovaný spoločným názvom Jade. Najčastejšie je využívaný v kozmetickom obore ako súčasť omladzujúcich procedúr. Silu nefritu môžete vyskúšať napríklad regeneračnou masážou, ktorú vám poskytne ETANI masážny valček Jade roller – Nefrit, vďaka ktorému dosiahnete zmiernenia opuchov okolo očí, zmenšenia vrások a celkové spevnenie pleti.

Jadeit

Jadeit je prírodný minerál bielej, svetlo zelenej či ružovkastej farby. Jadeit bol ceneným kameňom pre svoje posilňujúce a očisťujúce účinky už v dávnej histórii. Je označovaný za kameň pokoja a jeho pozoruhodné vlastnosti z neho činia skutočný prírodný poklad. Skôr bol využívaný na výrobu sošiek, klenotov rituálnych predmetov. Dnes je pre svoje upokojujúce a regeneračné účinky na pokožku spolu s nefritom najvyužívanejším kameňom v podobe kozmetického pomocníka, ktorýmje Jade roller.

Čo je Jade roller?

Jade roller je jedinečný kozmetický pomocník vyrábaný z prírodných kameňov – najčastejšie z Nefritu a Jadeitu. Je tvorený úzkym elegantným telom, na ktorého koncoch sú dva oválne kamene určené na masáž tváre, krku a dekoltu. Jade roller patrí medzi najvyhľadávanejšie kozmetické pomocníky poslednej doby a právom sa v starostlivosti o pleť teší veľkému záujmu predovšetkým vďaka svojim pozoruhodným účinkom a ľahkému používaniu. Dômyselne navrhnutý design zaručuje pohodlnú a ľahkú manipuláciu, vďaka čomu si uvoľňujúcu masáž pleti môžete dopriať kedykoľvek v pohodlí domova.

Aké účinky má Jade roller na pokožku?

Okrem duchovného významu majú prírodné kamene aj preukázateľné pozitívne účinky na pleť a kvalitu pokožky. Jade roller predstavuje jedinečnú kozmetickú starostlivosť, po ktorej bude vaša pokožka zdravá, krásna a bez drobných nedokonalostí. Kombinácia uvoľňujúcej masáže a prírodnej sily drahokamov uľahčuje pleti regeneráciu, podporuje jej prekrvenie a naštartuje tvorbu nového kolagénu. Môžete tak každodenne v pohodlí domova poskytnúť svojej pleti luxusnú procedúru, vďaka ktorej podporíte pružnosť, pevnosť a mladistvý vzhľad pokožky nie len na tvári, ale aj na krku a dekolte. Jade roller je taktiež skvelým pomocníkom pri aplikácii pleťových krémov a sér, ktorých účinky vďaka uvoľňujúcej masáži ešte umocníte a dosiahnete tak o veľa lepšieho efektu omladenia. K pravidelnému rozmaznávaniu svojej pokožky sa vám bude skvelo hodiť ETANI darčeková sada Jade roller, ktorej súčasťou je nie len masážny valček Jade roller, ale aj praktická špachtlička určená na nanášanie krémov. Krásnym darčekovým balením tak môžete urobiť radosť nie len svojim blízkym, ale aj sami sebe.

ZDROJE:

www.kombologia.com/the-power-of-crystals/

www.stonemartmarblegranite.com/history-of-stones/