Využite akciu na top sadu za 39,99 euro.

TVÁROVÁ JOGA A KAMEŇ GUA-SHA: DVOJICA SO SILOU OMLADZUJÚCEHO ÚČINKU

Ako získať sviežu, pevnú a mladistvú pleť? Jednoduchým receptom je tvárová joga a kameň Gua-sha.

Hoci je vek len číslo, veľmi dobre vieme, že starnutie pokožky je naprosto prirodzenou súčasťou života. Vplyvom rokov sa pokožka každej ženy mení. Veľkou mierou ju ovplyvňuje nie len práca hormónov, ale aj životný štýl. Aj keď niektoré telesné procesy ovplyvniť nedokážeme, tak môžeme pridať ruku k dielu a pomôcť našej pokožke v tom, aby žiarila prirodzene mladistvým a sviežim dojmom. Naša pokožka si pamätá skutočne všetko a pri troche kvalitnej starostlivosti sa nám dokáže viditeľne odvďačiť. Je to rovnaké ako s telom. Pokiaľ sa dobre stravujeme a cvičíme, sme zdravší a v lepšej kondícii. A rovnakú vitalitu môžeme dopriať aj svojej pokožke. Jedným zo spôsobov je pravidelná tvárová joga v spolupráci s prírodným kameňom Gua-sha, ktoré vo vzájomnej harmónii prinášajú veľa estetických výhod.

Čo dokáže tvárová joga?

Pod pojmom tvárová joga sa skrýva súbor jednoduchých, pritom maximálne účinných cvikov, ktoré prinášajú pokožke rad úžasných benefitov. Pri pravidelnom cvičeniu tvárových partií sa výrazne zlepšuje pružnosť aj pevnosť pokožky, dochádza k zoštíhleniu tváre a celkovému zjemneniu kontúr. Tvárová joga je zároveň skvelou prevenciou a do istej miery aj receptom na elimináciu opuchov, a to najmä v oblasti okolo očí. Hravo dokáže predchádzať vzniku vrások a tiež zmierniť prejavy už vzniknutých nedokonalostí. Pre ešte lepší efekt je v rámci tvárovej jogy vhodné používať kvalitné a čisto prírodné oleje či krémy, ktoré uľahčia celé cvičenie a súčasne pokožke doprajú výživu a hydratáciu.

Čo dokáže kameň Gua-sha?

Zatiaľ, čo o tvárovej joge ste už pravdepodobne niekedy počuli, kameň Gua-sha bude dosť možno pomocníkom, ktorého kúzlo objavujete prvý krát. Gua-sha (gua znamená v preklade škrabať, sha predstavuje červenanie kože) je masážny kameň vyrobený z prírodných minerálov, ktorý je symbolom tradičnej čínskej metódy v zmysle terapeutických masáží. Kameň Gua-sha má špecifický tvar, ktorého podoba nie je náhodná. Každá hrana totiž slúži na masáž konkrétnej časti tváre. Hoci kameň Gua-sha pôsobí celkom nenápadne, pri pravidelnom používaniu umožní pleti doslova rozkvitať. Vôbec najlepšie je používať ho v kombinácii s hydratačnými krémami alebo olejmi, vďaka čomu bude po pokožke pekne kĺzať. Čo všetko tento zázračný kameň dokáže?

  • Stimuluje vitálnu energiu
  • Redukuje jemné vrásky a predchádza ich tvorbe
  • Spevňuje, zjemňuje a vyhladzuje pokožku
  • Prejasňuje a zdôrazňuje kontúry tváre
  • Podporuje proces odvádzania toxínov
  • Stimuluje krvný obeh
  • Zlepšuje produkciu kolagénu a elastínu
  • Znižuje sekréciu kožného mazu
  • Uľahčuje lepšie vstrebávanie starajúcich sa prípravkov
  • Zbavuje pokožku odumretých buniek
  • Eliminuje červené žilky
  • Uvoľňuje napätie svalov v oblasti tváre

woman-salon-making-beauty-treatment-with-gua-sha-stone

Prvá lekcia tvárovej jogy s kameňom Gua-sha

Pri pohľade na celkové účinky je zrejmé, že práve táto dvojica bude ľahkou a pritom efektívnou cestou, ktorá pomôže vašej pokožke na ceste k dokonalosti. Ako ale používať tvárovú jogu a kameň Gua-sha, aby ste zlepšili zdravie svojej pokožky a od oboch techník získali čo najviac? Najprv je dôležité povedať, že tejto procedúre je vôbec najlepšie venovať sa najmä ráno. Vďaka tomu totiž zobudíte svoju pokožku, podporíte lymfatický systém a dáte svoju životnú silu (Qi) do pohybu. Nie len, že účinky oboch techník uvidíte na pokožke, ale pocítite ich aj na svojej nálade a úrovni energie. A nie je nič lepšie, než začať deň ako znovuzrodená. Teraz už sa ale presuňme priamo k celému postupu. Hurá za krásnou pleťou a je vitalitou!

1) Prebudenie kože

Než začnete, uistite sa, že máte čisté ruky a čistú tvár. Naneste pár kvapiek oleja alebo hydratačného séra a končekmi prstov rýchlo poklepávajte po celom krku aj tvári, čo zobudí pokožku a povzbudí krvný obeh. Potom jemne prechádzajte prstami po stranách krku smerom k brade. V rovnakom štýle sa venujte tiež lícam a potom čelu.

2) Pocit upokojenia a uvoľnenia

Začnite od stredu čela a jemne masírujte prstami jednej ruky smerom na spánky. Opakujte s druhou rukou a pokračujte v striedaniu jednej a potom druhej strany. Vďaka takej masáži odvediete z tela stres a napätie, zároveň tiež budete stimulovať akupresúrne body. Pokračujte masírovaním pomocou ukazovákov od stredu obočia smerom hore. Nakoniec jemno krúžte okolo očného okolia, kde vyvíjajte iba ľahký tlak. Tento spôsob cvičenia je skvelý ráno najmä vtedy, pokiaľ ste sa ráno zobudili s tmavými kruhmi a vačkami pod očami.

3) Uvoľnenie napätia

Teraz využijete obe ruky zaraz. Pomocou dvoch prstov a palca jemne zovrite celú oblasť tváre a masírujte smerom dole. Tým krásne posilníte krvný obeh, rozpohybujete energiu a doprajete pokožke veľa živín a kyslíku. Rovnakú techniku opakujte pozdĺž línie čeľuste a postupujte smerom von od brady. Potom pomocou palcov pevne masírujte línie pod čeľusťou – opäť začnite u brady a postupujte smerom ku koncu čeľuste. Tým uvoľníte všetky telesné napätia, ktoré sa často premietajú práve do oblasti čeľuste. Následne vytvarujte ukazovák a prostredník do tvaru V. Ukazovákom nad hornou perou a prostredníkom na spodnej pere masírujte celú oblasť. Môžete tiež spojiť dva ukazováky nad stredom hornej pery a krúžiť okolo pier, dokiaľ sa vaše prsty nedotknú brady. Na záver túto časť tvárovej jogy zakončite jemným hladením po stranách krku.

4) Gua-sha masáž

Teraz si pripravte kameň Gua-sha. Pokiaľ budete procedúru využívať ráno, najlepšie sa hodí najmä nefrit alebo ruženín, ktoré patria k všestranným kameňom s chladivými a osviežujúcimi účinkami. Na večer je potom najlepší číry kameň, ktorý upokojuje a pomáha odstrániť stres z celého dňa.

Skôr, než začnete so samotnou masážou, je najlepšie zvoliť techniku Án Fa, čo znamená pridržanie. Držte kameň tak, aby dvojito zakrivený okraj smeroval hore a jednu u plôch priložte ku koži tesne pod okom. Vydržte niekoľko sekúnd a opakujte na druhej strane. Potom zatvorte oči a plochou stranou jemne zatlačte na každé oko. Chladivý kameň oblasť pekne upokojí, pomôže redukovať opuchy a zobudiť unavené oči.

Teraz otočte kameň tak, aby ste pracovali s jemne zakrivenou stranou. Jemne prejdite po krku, aby ste aktivovali lymfatický systém a odstránili toxíny z oblasti mandlí. Obráťte kameň na stranu s dovjito zakriveným okrajom a jemno ním masírujte línie čeľustí – začnite u brady a postupujte smerom von. Pokiaľ v konkrétnej oblasti cítite pnutie, pokojne sa tomuto miestu venujte o niečo dlhšie, teda až do fázy úplného uvoľnenia.

Znova obráťte kameň a prechádzajte cez oblasť tvárí smerom von a hore od nosa. Potom sa presuňte do oblasti obočia a kopírujte krivku obočia smerom od koreňa nosa do strán. Pokiaľ je pre vás táto oblasť boľavejšia, znamená to, že je vo vašom tele veľa napätia, preto sa opäť tejto partii venujte o niečo dlhšie. Nakoniec prejdite na čelo, kde kameňom s ľahkým tlakom masírujte oblasť od obočia až k línii vlasov.

Tip: Aby bol výsledok ešte dokonalejší a prinášal viditeľné výsledky, každý ťah kameňa ideálne opakujte 5-10x na oboch stranách.

 

ZDROJE:

https://faceyogaexpert.com/face-yoga-and-gua-sha/

https://faceyogamethod.com/how-to-pair-gua-sha-with-face-yoga/