Využite akciu na top sadu za 39,99 euro.

PRÍRODNÉ PLEŤOVÉ OLEJE ZAISTIA DOKONALÚ ZIMNÚ HYDRATÁCIU

Hydratácia pokožky je počas zimy veľmi dôležitá. Pomôžu v takej chvíli pleťové oleje?

Nech už vonku panuje teplo alebo mráz, hydratácia pokožky je bez ohľadu na počasie naprosto nevyhnutná. Pravidelné doplňovanie tekutín umožňuje, aby organizmus fungoval, ako má a rovnaké je to aj s pokožkou. Aj ona potrebuje ku svojmu zdraviu a tiež prirodzenej kráse dostatok hydratácie a to nie len vo forme pravidelného pitnému režimu, ale aj s pomocou správnej kozmetiky. Preto by sme v zime rozhodne nemali zabúdať na svoju pleť a dopriať jej bohatú hydratáciu aj počas mrazivých dní. Tentokrát sa však z hľadiska zavodnenia pokožky nezameriame na klasické hydratačné krémy, ale na pleťové oleje, ktoré sú v tomto ohľade naprostou jednotkou. Prečo by práve pleťové oleje mali mať svoje čestné miesto medzi zimnými kozmetickými pomocníkmi?

Prečo sú pleťové oleje kľúčom k hydratovanej pleti 

Pleťové oleje majú oproti klasickým krémom úplne inú štruktúru. Napriek tomu sú ale výborne vstrebateľné a vďaka svojej povahe dokážu uzamknúť vlhkosť v pleti, preto vaša pokožka zostane dlhodobo hydratovaná a vláčna. Navyše vedia podporiť tvorbu zdravých kožných buniek. Pravidelným používaním pleťových olejov získate pre svoju pleť rad benefitov, ktoré podporia jej prirodzenú krásu. Zároveň s ich pomocou zabránite nepríjemnému vysúšaniu, olupovaniu a praskaniu pokožky, čo sú typické prejavy spojené s častými prechodmi z tepla do zimy. Väčšina olejov má navyše schopnosť zlikvidovať a eliminovať podráždenie pleti, preto sú úžasnou prevenciou  proti kožným prejavom zpôsobených zimou a mrazom. Aké sú hlavné účinky prírodných olejov v zmysle zimnej starostlivosti?

  • Dopĺňajú pokožke stratené vitamíny a minerály
  • Podporujú je prirodzenú obranyschopnosť a schopnosť bojovať proti voľným radikálom
  • Zabraňujú vysúšaniu a podráždeniu pokožky
  • Podporujú regeneráciu pokožky a zdravie kožných buniek
  • Majú hydratačné schopnosti
  • Uzamykajú v pleti vlhkosť a udržiavajú jej vlahu po dlhý čas

Pretože je pleť počas zimy dnes a denne vystavená radu nepriaznivých vplyvov, sú práve tieto účinky úplne nepostrádateľné. A je nutné podotknúť, že toľko blahodarných benefitov v jednom ukrýva len máloktorý hydratačný krém. Práve preto sú najmä pleťové oleje naprostou jednotkou v rámci zimnej starostlivosti o pleť 

Sú pleťové oleje vhodné pre každú pleť?

Pleťové oleje vo svojej najčitšej forme majú v kozmetickom svete rad výhod. Sú bohaté na minerály a vitamíny, ľahko sa nanášajú a vďaka prírodným zložkám sú veľmi dobre znášané. Hodia sa ale pre každý typ pleti? Jednoznačne áno! Tiež v oblasti pleťových olejov totiž rozlišujeme dva základné typy – ľahšie a suchšie oleje, ktoré sú priamo ideálne pre mastnejšiu a zmiešanú pokožku, a hutnejšie oleje navrhnuté pre suchú pleť. Nie je preto vôbec ťažké vybrať si pre seba ten správny.

7

Suchá pokožka: Pokiaľ máte suchú pleť, pleťové oleje sa postarajú o hydratáciu do posledného detailu. Vďaka použitiu oleja naraz zistíte, že nanášate menej hydratačného krému, razom sa eliminovali rôzne prejavy suchej a citlivej pokožky, vaša pleť žiari zdravím. Pokiaľ nechcete používať olej cez deň z dôvodu make-upu (aj to ale nie je problém, ak olej necháte dostatočne vsiaknuť a prípadne vynecháte hydratačný krém), použite pleťové oleje ako masku na spanie. Zobudíte sa s nádherne hebkou a žiarivou pleťou.

Mastná a zmiešaná pleť: Pokiaľ máte mastnú pokožku, isto sa obávate, že vaša pleť sa po použitiu oleja stane ešte mastnejšia. Nie je to však pravdu. Je totiž možné, že vaša pleť je mastná preto, že produkuje viac kožného mazu z dôvodu, že je vo svojej podstate suchá. Použitie oleja dodá pokožke potrebnú vlhkosť a minimalizuje riziko, že kožné bunky budú produkovať príliš veľa mazu, aby nahradili jeho nedostatok. Nie je sa teda vôbec čoho báť.

Vyberte si ten správny olej pre svoju pokožku

Pleťových olejov existuje v kozmetickom svete celý rad. Každý z nich potom vyniká v niečom inom. Rovnako tak nájdeme aj určité rozdiely v zmysle ich použitia pre konkrétnu pleť.

Citlivá pleť – pre jej ošetrenie sa hodí najmä marhuľový, mandľový, konopný, avokádový, slivkový aj opunciový olej.

Aknózna a problematická pleť – pre jej starostlivosť je ideálny konopný, tekvicový, šípkový, arganový a opunciový olej.

Zmiešaná až mastná pleť – vhodný je predovšetkým jojobový, hroznový, pupalkový aj opunciový olej.

Suchá pleť – skvelo pomôže mandľový, marhuľový, slivkový, makadamiový, avokádový, arganový aj opunciový olej.

Zrela pleť – jej zdravie perfektne umocní arganový, šípkový, malinový, rakytníkový či opunciový olej.

 

ZDROJE:

https://www.stylight.com/Magazine/Beauty/Face-Oil-Skincare-Must-Winter/

https://www.totalbeauty.com/content/slideshows/winter-face-oils-171220