Využite akciu na top sadu za 39,99 euro.

6 TIPOV, AKO PRIPRAVIŤ SVOJU PLEŤ NA ZIMU, ABY NESTRATILA SVOJ PÔVAB

Pokiaľ chcete zdravú a krásnu pokožku, oplatí sa vám pripraviť svoju pleť na zimu. Viete, ako na to?

S nastupujúcou jeseňou prichádza správny čas pripraviť svoju pleť na zimu a nevľúdne počasie, ktoré pre ňu predstavuje veľkú záťaž. Viete, čo všetko môžete pre svoju pokožku urobiť, aby si zachovala svoj prirodzený pôvab, sviežu krásu a mladistvý vzhľad?

  1. Podmienky pre krásnu pleť

Studený a suchý vzduch je pre zimné mesiace typický. Keď k tomu navyše pridáte ľadovo štipľavý vietor a časté prechody z prekúrených miestností do mrazivých vonkajších podmienok, vystavujete svoju pokožku veľkému šoku. Aby sme svojej pokožke čo najviac pomohli, oplatí sa pleť na zimu dôkladne pripraviť. Pokožka spravidla býva v zime šupinatá, podráždená, bez zdravej farby a navyše ju môže trápiť nepríjemné svrbenie. Ešte pred zimným obdobím sa vám preto oplatí začať s otužovaním, ktoré potom dokáže minimalizovať riziká spojené s pobytom v prekúrených miestnostiach. Skvelým pomocníkom, do ktorého sa isto oplatí investovať a ktorý vám pomôže udržať svoju pleť zdravú a krásnu aj počas zimy, je kvalitný zvlhčovač vzduchu. Pravidelným používaním zvlhčovača vzduchu doma alebo aj v kancelárii pomôžete svojej pokožke udržať si prirodzenú hydratáciu aj v prípade, že vám kúrenie beží na plné obrátky.

  1. Horúca uvoľňujúca kúpeľ? Nie, ďakujem

 Kto v chladnom počasí nezatúžil po horúcej sprche alebo uvoľňujúcej kúpeli? Zimné obdobie doslova láka dušu aj telo k napusteniu vane po okraj plnej horúcej vody a voňavých bubliniek, čo ale vašu pokožku v zimných mesiacoch dvakrát nepoteší. Časté vystavovanie horúcej vode totiž výrazne zhoršuje kondíciu pokožky. V zime je totiž naša pleť o veľa viac náchylnejšia k podráždeniu a dehydratácii a práve horúca voda môže príznaky suchej zimnej pokožky znateľne zhoršovať. Správny spôsob, ako šetrne pripraviť pleť na zimu je pravidelné omývanie tváre, ale aj pokožky celého tela vlažnou vodou. Vlažná voda podporí jej hydratáciu aj otužilosť, vďaka čomu bude pokožka odolnejšia voči chladnému počasiu.

  1. Kozmetika, ktorá pleti prospeje

Čistenie pleti

Základom zdravej a krásnej pleti, ktorá žiari prirodzeným pôvabom, je jej správne čistenie. Práve pred nástupom chladných dní, počas ktorých je naša pokožka zaťažovaná najviac, by sme mali pleť na zimu pripravovať už pri jej čistení takou kozmetikou, ktorá bude citlivá pre jej namáhanú štruktúru. Skvelou voľbou sú čistiace gély a peny s minimálnym obsahom chémie, parfemácie a bez obsahu alkoholu. Pre zimnú starostlivosť o pleť sa preto hodí čistiaca kozmetika, ktorá v sebe skrýva prírodné oleje. Tie sa postarajú nie len o dôkladnú očistu pleti, ale tiež ju zásobia mnohými potrebnými vitamínmi. Ako súčasť pravidelnej zimnej starostlivosti o pleť je vhodné zaradiť aj kvalitný peeling, ktorý ju zbaví odumretých kožných buniek a podporí následnú regeneráciu.

Nezabudnite na hydratáciu

Rovnako ako pravidelné čistenie je pre pleť životne dôležitá aj dostatočná hydratácia. Nech už sa rozhodnete pre pleťové oleje, sérum či krém, vyberajte pre zimnú starostlivosť o pleť takú kozmetiku, ktorá je bohatá na prírodné ingrediencie. Najmä potom kozmetika s extraktom z opuncie či arganovým alebo slivkovým olejom vám skvelo pomôže pripraviť pleť na zimu. Prírodné oleje sú výnimočné vďaka svojim schopnostiam chrániť pokožku pred voľnými radikálmi, poskytnú jej široké spektrum vitamínov a minerálov a podporia jej regeneráciu, čo sa prejaví na jej celkovej kondícii s mnohými estetickými benefitmi.

8

Kvalitný make-up

Zatiaľ, čo počas leta našej pleti prospeje, pokiaľ na ňu aplikujeme ľahký a vzdušný make-up, v zimných mesiacoch je to úplne inak. Jednou z najľahších vecí, ktorú môžete v zime pre svoju pleť urobiť, je, že vymeníte svoj bežný denný krém a make-up za jeho hutnejšiu verziu. Poskytnete tak svojej pleti dostatočne silnú ochrannú vrstvu a minimalizujete poškodenie jej štruktúry v dôsledku poškodenia mrazu a chladu.

  1. Zdravá a krásna pleť po celý rok

Kvalita a kondícia pleti je často odrazom celkového zdravia a životného štýlu. Veľa z nás však práve počas zimných mesiacov prirodzene sklzáva k laxnejšiemu prístupu, čo sa týka pestrosti stravy, zdravého jedálničku a pravidelného pohybu. To je spôsobené jednak tým, že nás chlad vyženie z vonkajších športovísk domov, ale ja tým, že sa menej odhaľujeme, a preto nemáme potrebu svoje telo toľko formovať. Ruku v ruke s menším športovým nadšením idú aj častejšie prehrešky v podobe nezdravého jedla a konzumácie alkoholu, najmä potom počas zimných sviatkov. Pripraviť svoju pleť na zimu môžete teda nie len pomocou kvalitnej kozmetiky, ale aj tým, že zaradíte do svojho harmonogramu aj pravidelné domáce cvičenie, aspoň trikrát týždne zdravú večeru a dostatok kvalitného spánku. Zabúdať by sme nemali ani na optimálny pitný režim, hoci nás k tomu chladné počasie nevyzýva toľko, ako horúce letné dni.

Tip: Skvelým pomocníkom, ktorý udrží vitalitu vašej pleti nie len v zime, ale aj po celý rok, je tvárová joga. S jej pomocou si ľahšie udržíte mladistvý vzhľad, zároveň tiež docielite efektívne prekrvenie vnútri pokožky. Svaly na tvári nám pomaly ochabujú, ale pravidelnou masážou silikónovými bankami docielime zdravo vyzerajúcu pleť.

  1. Ochrana pre pleť aj pery

Ochrana pokožky pred UV žiarením by mala byť celoročnou záležitosťou. Hoci to môže znieť neuveriteľne, aj v zime potrebuje naša pleť chrániť. A to platí nie len pri rekreácii v horských strediskách. Aj keď sme počas zimy vystavení slnečným paprskom o niečo menej, neznamená to, že by sme sa mali prestať úplne chrániť. Dobrú službu vám v tomto ohľade poskytnú denné krémy s obsahom SPF faktoru. Rovnakú dôkladnú starostlivosť si ale zaslúžia aj pery, ktoré sú citlivou časťou tváre. Aby sme predchádzali bolestivým trhlinkám, nemala by v zozname chýbať ochranná tyčinka na pery, ktorá ich ochráni pred mrazom a pomôže v ich hydratácii.

  1. Dopĺňajte zásobu vitamínov a minerálov

Zima predstavuje pre pleť trochu náročné obdobie, preto si práve pri takej príležitosti zaslúži dostatok vitamínov a minerálov, ktoré fungujú ako životabudič. Spoločnými silami pokožku pekne vyživia, ochránia a podporia ju v regenerácii. Veľkú pozornosť by ste mali venovať najmä vitamínom skupiny B, chýbať by však nemal ani dostatočný prísun vitamínov A, D, E, F, aj K. Zo stopových prvkov je potom veľmi podstatný najmä selén, zinok a železo.

 

ZDROJE:

Top 10 Tips for Healthy Winter Skin | Everyday Health

5 Ways to Prepare Your Skin for Winter | Live Science

8 Ways to Prepare Your Skin for Winter - Glo Skin Beauty Blog – Beauty Tips & More | Glo Skin Beauty