Využite akciu na top sadu za 39,99 euro.

PRAVIDELNÉ ČISTENIE PLETI JE ZÁRUKOU DOKONALÉHO VZHĽADU

Starostlivé čistenie pleti urobí s vašou pokožkou skutočné zázraky. Stavte na tie správne techniky.

Pokiaľ túžite po mladistvej pleti s minimom nedokonalostí, je dôležité venovať zvýšenú pozornosť správnemu a pravidelnému čisteniu pleti. Kvalitná kozmetika je úžasným pomocníkom v starostlivosti o krásu, avšak ani tie najlepšie prípravky nebudú mať dokonalý efekt, pokiaľ ich budete nanášať na znečistenú pleť. Dôkladné čistenie pleti je totiž kľúčom ku krásnej tvári.

Prečo je čistenie pleti dôležité?

Hektický životný štýl, znečistený mestský vzduch, zle zvolená kozmetika, stres, nevhodná strava. To všetko ovplyvňuje zdravie a kvalitu pleti, ktorá rýchlo stráca svoju prirodzenú pružnosť. Ak nechcete svoju pleť vystaviť rýchlejšiemu starnutiu a napomáhať tvorbe vrások, je na čase niečo zmeniť – naučiť sa pleť efektívne čistiť. Odmenou za pravidelnú starostlivosť vám bude svieža, mladistvá a rozžiarená pleť.

Je však dôležité ujasniť si, aký je rozdiel medzi povrchovým a hĺbkovým čistením pleti. Zatiaľ, čo povrchové čistenie odstraňuje vonkajšie nečistoty, ktoré na pokožke priľnú počas dňa, hĺbkové čistenie zbavuje pleť nečistôt usadených vnútri pokožky. Vysušená šupinatá či naopak mastná pokožka, zarudnuté fliačiky v tvári alebo dokonca akné je známka toho, že pleti nevenujete dostatočnú pozornosť.

Povrchové čistenie pleti

Povrchové čistenie pleti je základom v starostlivosti o pleť a malo by byť každodenným rituálom všetkých žien, ktoré túžia po zdravo vyzerajúcej pleti. Nie len večer, ale aj ráno. Pre povrchové čistenie je dôležité zvoliť druh kozmetiky, ktorý vám vyhovuje. Vôbec najlepšie sú prírodné a neparfumované produkty bez obsahu alkoholu, ktoré nijako nedráždia pokožku a sú vhodné aj pre citlivú pleť. Ako a ktoré prípravky pre povrchové čistenie pleti používať?

  • Pleťové mlieko: odstraňuje nečistoty rozpustné v tukoch a je vhodné na dôkladné večerné čistenie pleti. Pleťové mlieko nanášajte na pokožku prstami, jemne ho vmasírujte a zvyšok, ktorý sa nevstrebe, odstráňte teplým, vlhkým uterákom.
  • Pleťová voda/tonikum: vyčistí pokožku od zložiek rozpustných vo vode a pripraví ju na nanesenie ďalších prípravkov. Tento druh ošetrujúcej kozmetiky je vhodný na dočistenie pleti po ošetrení pleťovým mliekom.
  • Odličovacia pena: ETANI Hydratačná odličovacia pena je vhodná na každodenné odlíčenie, umytie a hĺbkové vyčistenie pleti. Táto jemná pena s bambusovým olejom „drahocenným symbolom mladosti“ dokonalo odlíči vašu pleť a zanechá ju sviežu, čistú a hĺbkovo hydratovanú. Pena sa ľahko nanáša na pleť, ktorej dodáva svieži a rozjasnený vzhľad. Pri pravidelnom čistení najlepšie ráno aj večer docielite zdravú pokožku bez akné, upchatých pórov a odstránenie nečistôt.
  • Micelárna voda: je univerzálny pomocník pri čistení pleti v prípade, že nemáte čas na zdĺhavé procedúry. Jej nespornou výhodou je, že sa hodí pre všetky typy pleti a funguje ako čistiaci aj odličovací pomocník v jednom. Stačí ju len naniesť na vatový tampónik a jemnými ťahmi od stredu tváre smerom von zbaviť tvár nečistôt.
  • Čistiaca kefka: ETANI Čistiaca vibračná kefka hĺbkovo čistí póry od nečistôt, make-upu a mastnoty. Jemná masáž ETANI vibračnou kefkou podporuje cirkuláciu krvi v pokožke a tým dochádza k zníženiu vrások. Vďaka vibráciám a silikónovým štetinkám dochádza k príjemnému obrusovaniu odumretej rohovej vrstvy pokožky (peeling).

Hĺbkové čistenie pleti

Hĺbkové čistenie pleti je najžiadanejšou procedúrou v starostlivosti o pleť, ktorá poteší každú pokožku. To, že si vaša pleť žiada hĺbkové čistenie, poznáte pomocou jasných signálov, medzi ktoré patrí akné, upchávanie pórov, mastná či príliš vysušená pleť, škvrny na tvári aj čierne body. Ako správne postupovať počas hĺbkového čistenia?

  • Hĺbkové čistenie by malo vždy začínať odstránením povrchových nečistôt pomocou pleťového mlieka, tonika alebo micelárnej vody.
  • V druhej fáze čistenia je nutné siahnuť po peelingu alebo špeciálnej kyslíkovej maske, ktorá starostlivo odstráni odumreté bunky, prekrví pokožku a naštartuje regeneráciu pleti.
  • Pleť je potom nutné znovu očistiť a pripraviť na aplikáciu pleťovej masky, ktorú používajte ideálne raz do týždňa. Pleťová maska pokožku krásne zmäkčí a nasaje maz aj nečistoty hlboko z pórov. U aknóznej pleti je možné ošetrenie kyselinkami, napríklad kyselinou mandľovou či hyaluronovou, ktoré pleť zjemnia, odstránia a rozpustia nečistoty z pórov a tiež potešia svojim protizápalovým účinkom.
  • Podľa stavu pleti je dôležité urobiť mechanické odstránenie nečistôt (uvoľnenie komedónov) alebo siahnuť po ultrazvukovej špachtli, ktoré úžasne funguje v spojení s kvalitným pleťovým prípravkom. Ultrazvuková špachtľa vám dopraje luxusné ošetrenie ako z kozmetického salónu.

Veľkým pomocníkom je bezpochyby profesionálna ultrazvuková špachtľa ETANI Magic Scrub, ktorá šetrne čistí pleť do hĺbky a výrazne zlepšuje vstrebávanie pleťových sér, koncentrátov, olejov aj krémov do pokožky.