Využite akciu na ETANI pleťové séra za 23,99€

DENNÉ A NOČNÉ KRÉMY: AKÝ JE MEDZI NIMI ROZDIEL?

Prečo sa oplatí používať denné a nočné krémy a čím sa vzájomne odlišujú? Zistite to s nami!

Možno ste už nejedenkrát rozmýšľala, prečo je nutné používať iný krém cez deň a iný na noc. Hoci si občas hovoríte, že druhý krém je zbytočnosť, keď si bohato vystačíte s jedným, potom verte, že tomu tak naozaj nie je. Denné a nočné krémy majú v svete kozmetiky svoje opodstatnenie a vďaka svojim účinkom dokážu pleti predať presne to, čo si v daný okamih žiada. Nie nadarmo sa hovorí, že práve táto ošetrujúca dvojica je základným receptom pre zdravý a mladistvý vzhľad. Denné a nočné krémy by skrátka mali byť súčasťou každodennej rutiny v starostlivosti o pleť.

Denné aj nočné krémy majú svoje osobitné špecifiká

Počas dňa aj v noci má každá pleť úplne iné nároky. Ztiaľ, čo vo dne potrebuje žiariť a oplývať energiou, večer si zaslúži po celodennom zhone odpočívať. Pleťový biorytmus je pritom treba vnímať a prispôsobiť mu aj výber kozmetiky. Kúzlo denných aj nočných krémov sa schováva predovšetkým v ich zložení, ktoré sa výrazne líši, a práce o tom si teraz niečo povieme.

Denné krémy chránia pleť a bojujú proti starnutiu

Denné krémy sú oproti nočným krémom typické svojou ľahšou konzistenciou, ktorá sa do pleti rýchlo vstrebe a poslúži ako skvelý podklad pod make-up. Správne sa nanášajú ráno na dôkladne vyčistenú pleť.

Ich špeciálne zloženie, ktoré vyhovuje klasickým denným podmienkam, zaistí pleti patričnú výživu, bohatú hydratáciu a tiež ochranu pred slnečným žiarením, ktorá eliminuje vznik pigmentových škvŕn a zamedzuje predčasným prejavom starnutia. Vďaka obsahu účinných látok bude pleť ľahšie odolávať aj nepriaznivým podmienkam, bez toho, aby strácala svoju zdravú krásu, mladosť a sviežosť. Úlohou denných krémov je teda predovšetkým ochrana a aj prevencia, s ktorými sa spája nutnosť dôkladnej prípravy aj výživy vašej pleti.

ETANI Denný krém s extraktom z Opuncie je hlboko hydratačný, má anti-age účinky, zjemňuje pokožku, dodáva pokožke regeneráciu. Krém zjednocuje tón pleť a je vhodný aj na problematickú pleť a akné. Vďaka Opunciovému extraktu je mimoriadne bohatý na mastné kyseliny a vitamín E. Krém je ľahký, hodvábny, rýchlo sa vstrebáva. Neutralizuje škodlivé voľné radikály, redukuje jazvy po zranení, akné, ekzému a lupienke. Pleť zanechá jemnú, vyhladenú a nemastnú. Vďaka kyseline hyaluronovej dostáva pleť potrebnú hydratáciu, ktorá je dôležitá pre zdravú, jemnú a sviežu pokožku.

Nočné krémy regenerujú pleť počas noci

Nočný krém má v porovnaní s denným krémom hutnejšiu textúru, ktorá obsahuje bohaté množstvo výživných látok, ktoré sú aktívne po celú noc. V jeho zložení potom nenájdete SPF, ktorý je pre nočnú starostlivosť úplne zbytočný. Nočné krémy však spravidla obsahujú zmäkčujúce a zvlhčujúce látky, ktoré sú trochu mastnejšie a tým pomáhajú obnoviť ochrannú bariéru a zásobu potrebných lipidov.

Aby nočný krém fungoval správne, je nutné ho nanášať na dôkladne očistenú pokožku. Ako ale nočný krém vlastne funguje? Počas spánku, kedy pleť odpočíva, ju starostlivo pripravuje na ďalší deň. Podporuje regeneráciu buniek, upokojuje podráždenie, doplňuje zásoby antioxidantov a tiež ju zbavuje celkovej únavy. Práve v noci má pokožka najlepšie predpoklady k tomu, aby absorbovala výživné látky, a to vďaka zvýšenej mikrocirkulácii, ktorá uľahčuje prenikanie kyslíku priamo k bunkám. Niektoré nočné krémy obsahujú aktívne zložky citlivé na svetlo, preto je skutočne lepšie používať ich výhradne na noc a vyhnúť sa tak podráždeniu pokožky. Náš ETANI nočný regeneračný krém s marhuľou je doslova nabitý aktívnymi látkami. Hlavnou aktívnou látkou je marhuľa, čiže marhuľový olej, ktorý pokožku vyživuje, hydratuje, zvláčňuje, regeneruje a dodáva jej žiarivý vzhľad. Vďaka marhuľovému oleji sa krém ľahko vstrebáva do pleti a nezanecháva pocit mastnoty.

Ako ublíži pleti zámena krémov?

Rad dermatologických odborníkov tvrdí, že väčšinu denných a nočných krémov je možné zameniť, bez toho, aby došlo k poškodeniu pleti. To však platí len vtedy, pokiaľ neobsahujú zložky citlivé na svetlo, ktoré môžu pri nesprávnom použití spôsobiť podráždenie pokožky. Pokiaľ sa ale viac zameriame na hodnotu, ktorú prinesú našej pleti, je rozhodne lepšie používať denné a nočné krémy v stanovený čas. Práve vďaka tomu naplno uspokojíme potreby našej pleti, bez toho, aby sme ju zbytočne pripravovali o toľko potrebné živiny a prirodzenú krásu.