Využite akciu na ETANI pleťové séra za 23,99€

POZNÁTE TIPY NA RÝCHLU PRVÚ POMOC PRI SPÁLENÍ OD SLNIEČKA?

Letné dni sú v plnom prúde a slniečko začína poriadne páliť. Každý z nás to pozná, túžba po krásnom opálení a zohriatom tele je často silnejšia než ochrana pokožky pred UV žiarením. Čo robiť, pokiaľ sa tak stalo a vaša pokožka je spálená, a ako sa také spálenie prejavuje?

Pretože sa v lete častejšie pohybujeme na slniečku, je nevyhnutné pleti poskytnúť kvalitnú ochranu proti slnečným paprskom, ktorá zabráni predčasnému starnutiu a tvorbe vrások. Nezabudnite sa preto vybaviť denným krémom s UV ochranou, alebo opaľovacím krémom na tvár s vysokým faktorom.

Pokiaľ sa budete na slniečku zdržiavať dlhší čas, myslite na to, že jedna aplikácia rozhodne nestačí. Pre udržanie ochrannej vrstvy opakujte aplikáciu ideálne každé dve hodiny. Niekedy sa ale môže stať, že sa aj napriek všetkej snahe spálite.

Ako sa spálenina od slnka prejavuje?

  • Začervenaná a bolestivá pokožka
  • Vznik pľuzgierov – značí už druhý stupeň popálenia
  • Bolesti hlavy, horúčka, nadmerná únava
  • Niekedy mierny opuch
  • Pokožka horúca na dotyk

Kvalitné ošetrenie pokožky

Spálenú pleť je dôležité najskôr schladiť studenými obkladmi (namočený studený uterák), alebo studenou sprchou. U sprchovania určite vynechajte sprchové gély, ktoré by kvôli svojej parfumácii pokožku ešte viac podráždili. U spálenej pleti je dôležitá aj jej regenerácia a hydratácia.

Čo použiť na regeneráciu pokožky po spálení?

Spálená pokožka tela potrebuje poriadku dávku regenerácie a hydratácie. Hlavnými pomocníkmi bývajú Panthenol, Aloe Vera krémy a gély, alebo špeciálne gély z lekárne, napríklad Fenistil na popáleniny.

Ako prvú pomoc pri spálení tváre odporúčame ETANI čistiacu pleťovú penu s panthenolom a bambusovým olejom, ktorá vašu pokožku nie len vyčistí, ale tiež hĺbkovo regeneruje podráždené, začervenané a spálené miesta. Panthenol, ktorý je v pene obsiahnutý, má hydratačné, regeneračné a upokojujúce účinky, chráni kožu pred poškodením, ku ktorému dochádza pri nadmernom slneniu.

Pleťová pena obsahuje tiež bambusový olej, ktorý má širokú škálu využitia v kozmetike. Pre jeho hydratačné a regeneračné účinky je skvelým pomocníkom pri veľmi suchej pokožke, ekzémoch, vráskach a lupienke. Mimo bambusový olej a panthenol v pene nájdete tiež olej mandľový, ktorý má výborné účinky na vysušenú a popraskanú pleť.

Viete, že u nás môžete kúpiť odličovaciu čistiacu penu aj v cestovnom baleniu 80 ml, ktorá krásne prejde pri kontrole príručnej batožiny?

 

Hydratácia spálenej pleti:

Pite o veľa viac vody: Spálenie od slniečka vyťahuje tekutiny z povrchu pokožky, zvýšte preto svoj príjem tekutín na aspoň 3 litre denne, za päť dní to telo pocíti a vyhnete sa tak dehydratácii.

Kvalitný hydratačný krém, alebo sérum: ETANI Kyselina hyaluronová hydbridný komplex alebo ETANI Nočný regeneračný krém s marhuľou.

Hydratačná maska na tvár: Hydratačná pleťová maska GOLDEN TIME s kyselinou hyaluronovou.

SOS produkty na spáleniny, ktoré nájdete doma, alebo babské rady: Biely jogurt, tvaroh, uhorka, studený odvar harmančekového čaju.

Koža sa odlupuje, čo s tým?

Ďalšou nepríjemnou súčasťou spálenia je odlupujúca sa koža. Až sa tak stane, určite kožu nelúpte, došlo by tak k jej bolestivému zatrhnutiu, alebo zlúpnutie kože, ktorá ešte nie je pripravená, to by malo za následok veľmi bolestivé miesto, ktoré sa musí hojiť, a potom môžu vzniknúť nevzhľadné jazvy. V takom prípade je dôležité použiť kvalitné, najlepšie hydratačné krémy, ktoré dokážu eliminovať svrbenie a suchosť pleti a nechať kožu samovoľne odlúpnuť.

Tipy, ako sa chovať po nepodarenom opaľovaní

  • Kožu nelúpte, nechajte ju, nech sa s všetkým vysporiada sama. Mohlo by dôjsť k jej bolestivému zatrhnutiu.
  • Nechoďte už na priame slnko, na kúpanie využite ideálne oblečenie, ktoré miesta zakryjú.
  • Vyhnite sa teplej vode a agresívnym látkam.
  • Nedotýkajte sa ani neprepichujte pľuzgiere, ktoré pokožku chránia pred infekciou.
  • Vyhnite sa cvičeniu a doprajte svojmu telu oddych, bude mať tak čas na hojenie pokožky.