Využite akciu na ETANI pleťové séra za 23,99€

VIETE, AKO KOLAGÉN PÔSOBí NA PLEŤ A PREČO DOKÁŽE ODSTRANIŤ VRÁSKY?

Čo je kolagén, ako sa vstrebáva a ako odstráni vrásky? Čítajte viac o sile kolagénovej kozmetiky.

Chcete mať krásne vypnutú pleť bez vrások? Potom dodajte pleti dostatok kolagénu a sledujte, ako vrásky miznú. Ako kolagén funguje a v čom tkvie jeho unikátna schopnosť omladiť pleť? Prečítajte si nasledujúci článok napísaný odborníkmi.

Čo je to vlastne kolagén?

Kolagén je vláknitá, vo vode nerozpustná bielkovina, ktorá tvorí základ spojivových tkanív, teda väzív, chrupaviek a kostí a zároveň sa podieľa na stavbe kože. Predstavuje 70% bielkovín v pokožke a viac než 30% všetkých bielkovín v našom tele. Kolagén ovplyvňuje vzhľad našej pokožky, kvalitu vlasov, nechtov aj zubov a vďačíme mu za pohyb bez bolesti, teda za zdravé kĺby a väzy. S pribúdajúcim vekom však telo stráca schopnosť kolagén samo vyrábať, čo sa prejavuje ako starnutie. Prejavom starnutia je mimo iné práve tvorba vrások, strata pružnosti a pevnosti kože, zhoršenie kvality vlasov, nechtov či bolesti kĺbov.

Ako sa kolagén vstrebáva do pleti?

Kolagén ani vlákna kolagénu by sa do pleti samozrejme nevstrebali, preto naše produkty obsahujú tzv. kolagénové peptídy. Tie sú malé a preniknú do podkožia ľahšie, pleť si s nimi rýchlo poradí, začlení ich do vlastnej syntézy a svojich vlastných kolagénových peptidov a do tvorby kolagénového vlákna. Zároveň v pleti stimulujú vlastnú tvorbu peptidov. Vďaka tomu je po niekoľkých týždňoch používania kolagénových produktov pleť pevnejšia, pružnejšia a vrásky redukované.

Čo sú to kolagénové peptidy?

Aby ste tomu lepšie rozumeli, tu je krátke vysvetlenie. Kolagénové vlákno je bielkovina, ktorá je tvorená z jednotlivých častí – peptidov. Peptidy sú zlúčeniny dvoch a viacerých aminokyselín. Aby bola zaistená vysoká vstrebateľnosť kolagénových produktov, rozštiepi sa kolagénové vlákno na jednotlivé malé peptidy, ktoré sú už ľahko vstrebateľné skrz kožnú bariéru a zároveň slúžia ako „stavebný materiál“ pre vaše vlastné kolagénové vlákna v pleti. Kolagénové peptidy teda pôsobia ako „stavebný materiál“ z ktorého sa v podkoží zloží nové kolagénové vlákno.

Prečo dokáže kolagén odstrániť vrásky a omladiť pleť?

Kolagénové vlákna sa v podkoží obaľujú kyselinou hyaluronovou a spoločne tak tvoria v podkoží pružnú sieť, vďaka tomu je naša pleť krásne pevná a bez vrások. S pribúdajúcim vekom ubúda množstvo kolagénu aj kyseliny hyaluronovej, čo vedie k postupnej strate pružnosti a pevnosti pleti, k vädnutiu kontúr a tvorbe jemných aj hlbších vrások. Pokiaľ však do pleti opäť dodáte kolagén aj kyselinu hyaluronovú, docielite obnovu a revitalizáciu pleti. To znamená, že vaša pleť začne tvoriť nové kolagénové vlákna, ktoré dokážu vypnúť a vyhladiť vrásky a spevniť povädnutú pleť. Pokiaľ na pleť aplikujete aj kyselinu hyaluronovú, docielite hydratovanú, pevnú a zdravo vyzerajúcu pleť o veľa rýchlejšie.

Je kolagén pre pokožku návykový? Neprivykne si ľudský organizmus na vonkajší zdroj bielkovín? Nemôže potom prestať s vlastnou telesnou produkciou?

Nebojte sa, je tomu presne naopak. Dočasné výskumy dokazujú, že po vonkajšej aplikácii kolagénu (rešp. kolagénových peptidov) v čase trvania minimálne 100 dní, začali kožné tkanivá (fibroblasty) intenzívne syntetizovať vlastný kolagén. Tento efekt vznikol ich vonkajšou stimuláciou za pomoci kolagénového séra. Tento efekt potvrdzuje nie len výskum, ale aj naše zákazníčky. Veľká časť z tých, ktoré používali kolagénové sérum, nám zaslala pozitívnu recenziu a spätnú väzbu s tým, že u nich naozaj došlo k zlepšeniu pevnosti pleti a postupnému vyhladeniu vrások.

Čím sa líši kolagén v našich produktoch od kolagénu v krémoch z lekárne či obchodu?

Kolagén, ktorý je obsiahnutý v našich produktoch je rybací kolagén, s identickou stavbou ako kolagén u človeka. Rybací kolagén si aj po aplikácii na pleť zachováva svoju biologicky aktívnu schopnosť zvyšovať pevnosť pleti a podieľať sa na stavbe vlastných kolagénových vlákien v podkoží. Kolagén obsiahnutý v krémoch z obchodov a lekární môže byť kolagén hovädzí, biologicky neaktívna želatína, ktorá sa ani nevstrebe skrz kožnú bariéru.

Ako urýchliť omladenie pleti za pomoci kolagénovej kozmetiky?

Účinok všetkých kolagénových produktov a všeobecne kolagénovej kozmetiky zvýšite ich lepším zapracovaním do pleti. Vyskúšajte napríklad kozmetický derma valček, ktorý zvýši vstrebateľnosť účinných látok a zároveň urýchli proces tvorby kolagénových vlákien v podkoží. Pleť je tak omladená rýchlejšie a výsledok je patrnejší za kratší čas po aplikácii.

Máte skúsenosti s kolagénovou kozmetikou? Napíšte nám vaše skúsenosti či recenzie tu do diskusie.

Vašich recenzií a postrehov si veľmi vážime a veríme, že dokážu pomôcť aj ďalším zákazníčkam pri rozhodovaní o správnej voľbe kozmetiky.