Využite akciu na ETANI pleťové séra za 23,99€

STAROSTLIVOSŤ O PLEŤ: AKO BY MALA VYZERAŤ, KEĎ MÁTE 20, 30, 40 A 50+?

Správna starostlivosť o pleť je zárukou vysnívanej krásy. Je však nutné, aby dobre korešpondovala s vašim vekom.

Všetky ženy bez ohľadu na vek túžia po dokonalej pleti s minimom nedokonalostí. Výborného efektu je však možné dosiahnuť len vtedy, pokiaľ vyhovíme potrebám svojej pleti a poskytneme jej tu správnu kozmetiku. Jedine tak môže vaša pleť žiariť zdravým a prirodzeným dojmom. Na čo sa počas starostlivosti o pleť rozhodne zamerať?

Individuálna starostlivosť o pleť je vždy zárukou úspechu

V každom veku je nutné sa našej pleti prispôsobiť a snažiť sa pre jej krásu hľadať to najlepšie. Je totiž logické, že iná bude starostlivosť o pleť v okamihu, kedy máme čerstvých dvadsať a úplne odlišná v dobe, kedy oslávime štyridsiate narodeniny. V záujme našej krásy a pôvabu by sme nemali používať prípravky, ktoré sú vhodné pre ženy iných vekových kategórií. Ostatne má to svoje opodstatnenie. Chybne zvolenou kozmetikou by sme svojej pleti mohli ublížiť, a to napríklad preto, že by sme ju pripravili o niečo, čo zrovna najviac potrebuje.

Starostlivosť o pleť: Keď máte 20 rokov...

Profil pleti: V týchto rokoch pleť prirodzene žiari svojim mladistvým dojmom. Je dostatočne pevná, pružná, neobjavujú sa na nej známky starnutia. Pleť pôsobí vyvážene, je vnútri aj zvonka dostatočne hydratovaná. Na pleti sa s výnimkou akné, komedónov alebo vyrážky neobjavujú žiadne škvrny. Pleť však v tomto období môže byť náchylná na podráždenie, trpieť zvýšenou mastnotou alebo naopak suchosťou.

Možné problémy s pleťou:

  • Suchá a citlivá pleť
  • Mastná pleť s výskytom komedónov
  • Občasné zhrubnutie pokožky
  • Náchylnosť k akné
  • Zvýšený sklon k podráždeniu pokožky

Čo vašej pleti najviac prospeje?

Pokiaľ chcete, aby starostlivosť o pleť vo vašom veku bola skutočne dokonalá, nezabúdajte na pravidelné čistenie pleti, ktoré pokožku zbaví všetkých nečistôt a tým zabráni vzniku nežaducich pupienkov. Veľmi účinná je v tomto ohľade ETANI Hydratačná odličovacia pena, ktorá pleť jemne, šetrne a pritom efektívne očistí, pričom zároveň dopraje pokožke hodnotnú hydratáciu. Zmierňuje a regeneruje podráždenie a zanecháva pleť pekne čistú a sviežu. Vďaka svojmu zloženiu ju značne ocenia aj ženy s veľmi citlivou pokožkou vrátane ekzematikov. Pre záverečnú starostlivosť počas noci je ideálny ETANI Arganový olej, ktorý pomáha proti akné a redukuje jazvy po akné, chráni pokožku pred UV žiarením a škodlivými vplyvmi životného prostredia, hydratuje, vyživuje a posilňuje pleť.

Starostlivosť o pleť: Keď máte 30 rokov...

Profil pleti: Pleť stále vyzerá mladistvo, avšak miestami môžete vidieť ľahké známky jemných vrások. V takom období môže mať pleť väčšie sklony k únave aj ľahkému zašednutiu pokožky, a to najčastejšie v dôsledku stresujúcich udalostí aj hormonálnych výkyvov. Ľahko sa však vracia späť do pôvodného stavu, má teda stále výbornú schopnosť regenerácie. Pokožka môže mať nárazovo ťažkosti s hydratáciou, stále si však udržiava svoju prirodzenú pevnosť a pružnosť. Podstatne menej ju potom trápia kožné problémy typické u mladších ročníkov.

Možné problémy s pleťou:

  • Ľahké známky vrások
  • Občasné ťažkosti s hydratáciou pokožky
  • Reakcia pokožky na zmeny v životnom štýle
  • Sklony k únave a zašednutiu pokožky

Čo vašej pleti najviac prospeje?

Okolo tridsiatky isto už nie je od veci pomaly zaraďovať k svojim kozmetickým pomocníkom produkty s omladzujúcim efektom, ktoré fungujú ako skvelá prevencia. Za zmienku bezpochyby stojí ETANI Omladujúce pleťové sérum s extraktom z opuncie, ktoré sa môže pochváliť radom blahodarných účinkov. Medzi nich patrí schopnosť oddiaľovať známky starnutia, perfektne hydratovať, hĺbkovo vyživovať pleť a brániť proti voľným radikálom. Okrem toho reaktivuje obnovu kožných buniek, povzbudzuje unavenú pleť a podporuje pokožku v tom, aby bola pevná a pružná.

Starostlivosť o pleť: Keď máte 40 rokov...

Profil pleti: Na pleti je možné zbadať viditeľnejšie známky starnutia – najmä vrásky okolo očí a na čele. Pokožka už má zhoršenú schopnosť udržať v svojej štruktúre vlahu, je preto nutné dbať na dostatočnú hydratáciu. Spolu s tým súvisí úbytok látok (najmä kolagénu alebo elastínu), ktoré sú zodpovedné za pružnosť a pevnosť pokožky. U niektorých žien sa môžu vyskytnúť v miernej forme pigmentové škvrny.

Možné problémy s pleťou 

  • Viditeľné známky starnutia
  • Zvýšené problémy s hydratáciou pokožky
  • Zhoršená elasticita a pevnosť kože
  • Prítomnosť prvých kožných škvrniek

Čo vašej pleti najviac prospeje?

Vaša pleť v tomto veku najviac ocení intenzívnu starostlivosť, ktorá sa postará o dokonalú hydratáciu, zaistí redukciu vrások aj regeneráciu pokožky, zamedzí starnutiu a zároveň si poradí s vyhladením nedokonalostí. Presne to s prehľadom zvládne ETANI Denný krém s extraktom z opuncie a obsahom kyseliny hyaluronovej, ktorý s ľahkosťou zaistí jemnú a precízne vyživenú pokožku, ktorá bude vyzerať ako znovuzrodená. Pokiaľ chcete docieliť toho, aby starostlivosť o pleť bola skutočne perfektná, siahnite po arganovom oleji, ktorý dokáže s vašou pokožkou doslova zázraky. Je totiž bohatým zdrojom vitamínov, esenciálnych mastných kyselín aj antioxidantov, ktoré vo vzájomnom súlade vyživia a ochránia vašu pokožku, zároveň pomôžu s jej regeneráciou. Arganový olej dopraje vašej pleti neustálu hydratáciu a pomôže jej znova navrátiť jej mladistvý a svieži vzhľad. Bez nedokonalostí a vrások. Pokiaľ by ste chceli čerpať silu tekutého zlata, rozhodne stavte na elixír mladosti – ETANI Arganový olej.

Starostlivosť o pleť: Keď máte 50+ rokov...

Profil pleti: V tomto období sa na pokožke objavujú hlboké vrásky, a to nie len v oblasti očí, na čele, ale aj okolo úst či na krku. Pleť je už výrazne menej pružná a pevná, má časté sklony k dehydratácii. Nezvyčajné nie sú ani početné pigmentové škvrny aj kožné výrastky, ktoré môžu mať farbu pokožky alebo získať nahnedlý tón. Objavujú sa aj zhoršené problémy s regeneráciou a celkovou obnovou pokožky.

Možné problémy s pleťou:

  • Značné prejavy starnutia v podobe hlbších vrások
  • Znateľná suchosť pokožky
  • Zhoršená schopnosť hydratácie
  • V niektorých prípadoch hojný výskyt pigmentových škvŕn aj výrastkov
  • Znížená pružnosť a pevnosť pokožky
  • Vyššie sklony k poraneniu kože

Čo vašej pleti najviac prospeje?

V tomto veku potrebuje vaša pleť zo všetkého najviac pravidelnú hydratáciu, ktorá zamedzí suchosti pokožky a prehlbovaniu všetkých známok starnutia. Skvelou voľbou je v takom okamihu ETANI Sérum 2v1, ktoré hydratuje pokožku a zároveň pôsobí ako lifting pleti. Obsiahnutá kyselina hyaluronová sa postará o dokonalú hĺbkovú hydratáciu. V kombinácii s glycerínom pleť vyhladzuje, zjemňuje a dodáva jej zdravý a pestovaný vzhľad. Kolagén viditeľne omladzuje pleť a spomaľuje proces starnutia. Chráni pokožku pred stratou vlhkosti, zvyšuje pružnosť a vyhladzuje vrásky. Pri pravidelnom používaní séra je pokožka hydratovaná, pružnejšia a hladšia. Pretože je nutné sa o pokožku starať vo dne aj v noci, určite nezabúdajte ani na výber správneho nočného krému, ktorý umožní pokožke regenerovať počas spánku. Radosť vám bezpochyby prinesie ETANI Nočný regeneračný krém s marhuľou, ktorý je nabitý aktívnymi látkami. Pokožku krásne vyživuje, hydratuje, zvláčňuje, regeneruje a dodáva jej žiarivý vzhľad. Okrem toho podporuje produkciu kolagénu aj elastínu a tým bráni zhoršovaniu jednotlivých prejavov starnutia.