Využite akciu na top sadu za 39,99 euro.

ČISTENIE PLETI A ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTĽA

5 najdôležitejších odpovedí na otázky, ktoré potrebujete vedieť pred použitím ultrazvukovej špachtle na hĺbkové čistenie pleti.

Zvažujete obstaranie vlastnej ultrazvukovej špachtle? Alebo poznáte ultrazvukové čistenie pleti od svojej kozmetičky a zaujíma vás táto procedúra viac? Prečo si však nedopriať naozaj profesionálnu starostlivosť tiež doma? Isto chcete vedieť, čo je na tejto inovatívnej pomôcke pre hĺbkové čistenie pleti tak unikátne! Naša kozmetička pripravila 5 základných dotazov našich klientiek, ktoré vám pomôžu zorientovať sa v tom, prečo je ultrazvuková špachtľa výborný pomocník na očistu aj vašej pleti.

1. Ako funguje ultrazvukové čistenie tváre?

Stručne povedané, pomocou ultrazvukového vlnenia je možné odlupovať kožu a čistiť ju prirodzeným spôsobom, a to bez mechanického vytláčania. Tieto vlny sú schopné prekonať bariéru pokožky a odlupovať kožu bez použitia agresívnych chemikálií. Navyše vibrácie stimulujú podkožné svalové vlákna, súčasne robia malý zdvíhací účinok a tiež stimulujú mikrocirkuláciu. Ultrazvukové čistenie prispieva k zníženiu tmavých kruhov, vrások a váčikov pod očami, najobávanejších nedokonalostí u žien, ale aj u mužov.

2. Prečo čistiť pleť ultrazvukovou špachtľou?

Veľa žien spája očistu tváre s bolesťou, červenými fliačikmi a opuchmi na tvári: po hodine strávenej na lehátku, aby vám kozmetička vytlačila všetky čierne body a komedóny, sa náhle ocitnete v nepredstaviteľných podmienkach počas najmenej 24 hodín. Aby sa predišlo všetkým týmto problémom, zrodilo sa ultrazvukové čistenie tváre. V súčasnej dobe je tento spôsob hĺbkového čistenia pleti považovaný za rituál krásy pre všetky účely. Môžete hodinu a pol stráviť u kozmetičky a užívať si relaxáciu alebo v pohodlí vášho domova vyčistiť pleť. A to všetko bezbolestne.

3. Ultrazvukové čistenie tváre – čo to je a ako to funguje?

Jedná sa o najmodernejšiu technológiu určenú na ošetrenie kože na tvári, krku a dekoltu, ktorá jemne odlupuje a odstraňuje mŕtve zrohovatené bunky. Týmto spôsobom je tvár vyčistená do hĺbky, ale bez použitia chemikálií. To tiež umožňuje vynikajúce výsledky v krátkom čase.

Ultrazvuk sa prenáša na kožu pomocou špachtle, ktorá vibruje frekvenciou až 27 000krát za sekundu (hz). Otočením tejto špachtle a súčasným pôsobením so špecifickými pohybmi môže byť ultrazvuk použitý na preniknutie účinných látok do pokožky pomocou ultrazvuku tak, aby účinné látky prekonali kožnú bariéru sonoforézou (technikou, ktorá zahŕňa použitie ultrazvuku, aby sa zvýšila prepustnosť kože tak, aby podporovali absorpciu liečiv, sér alebo aktívnych zložiek).

Tieto vibrácie prenášajú vysokofrekvenčné bioelektrické prúdy, ktoré stimulujú svalové vlákna v podkoží. Súčasne sa stimuluje krvná a lymfatická cirkulácia, čím sa podporuje zníženie tmavých kruhov, váčkov a vrások. Ultrazvukové čistenie tváre je tiež indikované pre citlivú pleť, pretože je veľmi jemné.

4. Ako docieliť najlepšie výsledky pri ultrazvukovom čistení v pohodlí domova?

Odlíčenú pleť navlhčíme vatovým tampónkom napusteným vodou. Môžeme tiež použiť kvetovú vodu, ak nechceme použiť obyčajnú vodu z kohútika. Špachtličku môžeme tiež použiť po kúpeli alebo po saunovaní, kedy sú póry kože dostatočne otvorené a pokožka vláčna. Stačí ale aj pleť odlíčiť a použiť napríklad jemný peeling alebo gommage.

Špachtličkou prechádzame vždy jedným smerom od stredu k okrajom tváre. Na špachtličku netlačíme. Dávame vždy pozor, aby pleť bola dostatočne vlhká. Čistiť môžeme 10 – 20 minút, podľa potreby. Po vyčistení ultrazvukom môžeme pleť dočistiť hydratačnou odličovacou penou ETANI. Ta pleť krásne dočistí a zatiahne póry. Potom nanesieme na pleť výživné sérum a obráteným koncom špachtle sérum zažehľujeme. Doba zažehľovania závisí od vstrebávania sér a koncentrátov. Stačí 5 – 10 minút.

5. Čím sa ultrazvuková špachtľa líši od bežného mechanického čistenia?

Použitie ultrazvukovej špachtle je jeden zo spôsobov, ako očistiť svoju pleť od nečistôt bez bolesti, nepohodlia a bez použitia škodlivých chemikálií. Čistenie pleti týmto spôsobom nám umožňuje dosiahnuť dlhodobých výsledkov bez rizika poškodenia kožných tkanív či ich podráždenia.