Využite akciu na ETANI pleťové séra za 23,99€

NA ČO SI DAŤ POZOR PRI VOĽBE PRÍRODNEJ KOZMETIKY

Naša kozmetička absolvovala ďalší seminár, možno vás prekvapí, čo sa dozvedela.

Dňa 28. 4. som na pozvanie Únie kozmetičiek zúčastnila ďalšieho skvelého seminára v krásnych prostorách v hotelu GrandioR v Prahe 1. Tieto semináre pre kozmetičky sa konajú dvakrát do roka a zakaždým majú veľmi bohatý program. Vždy sú pozvaní veľmi zaujímaví hostia z radu lekárov a kozmetológov. Na čo si dať pozor pri voľbe prírodnej kozmetiky?

Ako seminár prebiehal, čo je nové na poli kozmetiky a kto sa seminára zúčastnil, vám predstavíme v nasledujúcom článku.


Na čo si dať pozor pri voľbe prírodnej kozmetiky

Najskôr sme sa venovali kozmetickým ingredienciám. Hodinovou prednáškou nás sprevádzala pani Bohumila Chistophová, súdna znalkyňa v obore kozmetiky. Z jej prednášky som sa dozvedela veľa zaujímavých, ale aj nových informácií na tému prírodná kozmetika. Pre vytvorenie krému, ktorý sa dá čestne ponúkať ako bioprodukt s blahodarnými účinkami na pleť, nestačí slepo poskladať ingrediencie v biokvalite. Tieto ingrediencie medzi sebou môžu zložito reagovať, a napriek tomu, že sú biologicky odbúrateľné a prírodné, môžu ich kombinciou vznikať toxické látky, ktoré našim bunkám naopak škodia. Ako dobrý príklad môžeme uviesť na prvý pohľad nevinnú kombináciu vitamínu C a kyseliny benzoovej. Ide o ingrediencie, ktoré sú v biokozmetike veľmi obľúbené a ktoré samy o sebe pleti rozhodne prospievajú. Vo vzájomnej kombinácii však spolu nepriaznivo reagujú. Vzniká toxický benzén, ktorý bunkám ľudského tela priamo škodí. Táto látka bráni v dýchaní mitochondrií a tlmí tak metabolizmus kyslíku.

Zodpovedným profesionálom táto prednáška dôrazne pripomenula, ako je dôležité sústavne rozvíjať svoje odborné znalosti a nenechať sa ukolísať prúdom reklamných oznámení.

Sila morskej vody a rias v kozmetike

Ďalšou témou seminára bola morská voda. Vedeli ste, že má podobné zloženie, ako ľudská krvná plazma? Morská voda je navyše veľmi bohatá na stopové prvky a tie sú základnými spúšťačami mnohých biochemických mechanizmov v tele. Aby k nevyhnutnej chemickej reakcii v bunke vôbec mohlo dôjsť, potrebujú enzýmy pre svoju činnosť prísun stopových prvkov. Napriek tomu, že sú v tele prítomné len v minimálnom množstve, sú nutnou podmienkou správnej funkcie organizmu a jeho zdravej rovnováhy. Dopriať si pobyt u mora, to je pre nás niečo ako zázračný pobyt v Lourdes, morská voda dokáže zlepšiť kvalitu pokožky a v kombinácii s čerstvým morským vzduchom tiež očistiť celý organizmus. Pokiaľ sa k moru v najbližšej dobe nechystáme, môžeme si ho čiastočne vynahradiť zaradením morských rias do svojho jedálničku, pravideľnými kúpeľami s morskou soľou a používaním kozmetiky obsahujúca práve výťažky z morských rias. Týmto spôsobom sa dá podporiť činnosť celého tela a zdravie každej našej bunky.

Morské riasy v kozmetike:

  • Extrakt z morských rias vďaka svojmu unikátnemu zloženiu dokáže omladiť bunky pleti a ochrániť kožu pred starnutím. Navyše stimuluje produkciu fibroblastov – základných buniek väzivového tkanivá človeka – a podporuje syntézu kolagénu.
  • Poznáte rôsolovku riasotvarú – morskú riasu, ktorá zvyšuje pružnosť pleti, dokonalo hydratuje a navracia dehydrovanú pleť do pôvodnej zdravej rovnováhy. Obnovuje schopnosť pleti zadržovať v sebe vodu, má protizápalové účinky, je hypoalergénna, obsahuje vitamín D, polysacharidy, menirály a široké spektrum aminokyselín.

Pravda nie len o kozmetike

Ďalší prednášajúci, pán Mgr. Peter Svoboda, nás poučil o právnych a morálnych aspektoch na tému účinkov kozmetických prípravkov. Predajnou zbraňou sú práve sľubované účinky kozmetiky, ktoré sú ale veľmi často mylné a môžu zákazníka zle informovať.

Ja osobne si veľmi cením spôsobu, akým sú popisované účinky produktov ETANI. Všetky účinky, ktoré sa dočítate u produktov na našom eshope, vychádza z podstaty samotných ingrediencií. Nesľubujeme vám hydratáciu bez kyseliny hyaluronovej, ani spevnenie pleti bez peptídov či kolagénu. Za účinkami našej kozmetiky stojí rad testov, certifikátov a tiež odborníkov, ktorí nám poskytujú kvalifikované konzultácie a dokážu tak preukázateľne a správne vyjadriť účinok každého kozmetického produktu. Na správnom používaní kozmetiky ETANI si zakladáme, pretože sme si vedomí, že jeden produkt či neúplná starostlivosť nestačí k tomu, aby ste docielili sľubovaných účinkov.

Pitný režim ako prvý krok ku krásnej zdravej pleti

O poledňajšej pauze nás čakalo bohaté občerstvenie: sendviče, káva a sladká bodka nakoniec. Kúzlo usporiadateľstva tkvie vo vyriešených detailoch, ako napríklad dostatok filtrovanej vody s citrónovou šťavou. To mi pripomenulo, ako dôležitá je voda pre náš organizmus a poťažmo aj pleť. Pri všetkých metabolických procesoch v každej bunke tela hrá voda hlavnú úlohu. Voda je základ a bez dostatočného zavodňovania organizmu tieto fyziologické procesy nemôžu prebiehať tak, ako majú. Vedieť, ako fungujú bunky a čo pre svoju činnosť potrebujú, to je tá najzákladnejšia znalosť, ktorú by sme si mali všetci oživiť a pripomínať. To platí nie len pre krásnu pleť v kozmetike, ale predovšetkým pre naše zdravie ako celok.

Estetická chirurgia s rozumom

Celý seminár potom zavŕšil svojim vystúpením MUDr. Pavol Kobzik. Načrtol nám súčasné možnosti estetickej chirurgie. V súčasnej dobe sa ponúka rad možností omladenia tváre, a to aj bez drastických invazívnych chirurgických zákrokov. Dôležité je však vedieť skĺbiť tieto zákroky s vhodnou kozmetikou s prihliadnutím na vek a fyzickú kondíciu.