Využite akciu na ETANI pleťové séra za 23,99€

PREČO TELO ŽENY STARNE A AKO TOMU ZABRÁNIŤ?

Aký vplyv má menopauza na starnutie pleti? Ako oddialiť menopauzu či zmierniť príznaky? Čítajte tu.

Starnutie je prirodzený fyziologický jav, ktorý je spravodlivý a čaká na každého z nás. Menopauza je dej, ktorý je jednak ovplyvnený geneticky, fyziologicky, ale je možné ho aj do istej miery ovplyvniť, a to správnou životasprávou.

Ponúkame kozmetiku pre zrelú pleť, ktorá pomáha odstraňovať vrásky a spomaliť tak viditeľný prejav starnutia pleti. Zároveň však vieme, že je dôležité strážiť aj starobu celého organizmu. Ženy vo veku okolo 50 rokov čelia stavu zvanému menopauza, čiže klimaktérium. Tento proces patrí do života každej ženy, a preto by sme vám radi ukázali možnosť, ako s týmto obávaným stavom bojovať, prípadne ho oddialiť či zmierniť jeho prejavy.

Čo je to menopauza?

Menopauza je prirodzený proces, ktorý nastáva u žien medzi štyridsiatimi až šesťdesiatimi rokmi. Jedná sa o dej, kedy ženské pohlavné orgány prestávajú plniť svoju hlavnú funkciu, zastavuje sa menštruačný cyklus a dôjde tak k strate plodnosti. Všetko sa deje vďaka znižujúcej sa produkcii ženských pohlavných hormónov, estrogénu a progesterónu. Ich úbytok je príčinou všetkých ťažkostí spojených s menopauzou.

Aké sú prejavy menopauzy?

S poklesom produkcie hormónu estrogénu sa ženské telo mení a žena má pocit, že stráca svoju vitalitu, šarm a ženskosť. Zhoršuje sa kvalita kože, to súvisí aj s viditeľnými známkami starnutia, tvorí sa viacej vrások a pleť stráca pevnosť a pružnosť rýchlejšie než skôr. Ďalším typickým znakom menopauzy je nočné potenie, návaly horúčavy, pocit bušenia srdca, nespavosť a iné poruchy spánku, znížené libido či inkontinencia. Ďalej potom zmeny nálad a psychického stavu ako je nervozita, podráždenosť, pocit úzkosti. Organizmus sa tiež rýchlejšie unaví, spomaľuje sa celkovo metabolizmus a látková premena cukrov, tukov, minerálov, vody aj vápnika. Tento fakt môže mať za následok aj priberanie hmotnosti.

Ako súvisí menopauza so starnutím pleti?

Menopauza má veľa príznakov a jedinou príčinou je pokles ženského hormónu estrogénu. A je to práve tento hormón, ktorý môže aj za kvalitu vašej pleti. Čím nižšia je hladina estrogénu a progesterónu, tým viac telo ženy starne a stráca svoju ženskosť a vitalitu. Tieto hormóny majú veľký vplyv na mladistvý vzhľad ženy aj kvalitu pleti. Vďaka koreňu Maca (viď informácie nižšie) môžete zvýšiť hladiny pohlavných hormónov estrogénu a progesterónu a tým aj omladiť svoj organizmus a vzhľad. Bojujte nie len proti vráskam s koreňom maca. Bolo preukázané, že účinky koreňa rastliny Maca zlepšujú aj kvalitu buniek. Spoločne s posilnením estrogénu v tele spomalia celkovo proces starnutia.

Ako s týmito prejavmi bojovať?

Proces menopauzy sa nedá zvrátiť, môžeme ho však oddialiť či zmierniť jeho prejavy. Pokiaľ sa pýtate „AKO“?, jednoduchou odpoveďou je podpora a stimulácia produkcie ženských pohlavných hormónov estrogénov. Pokiaľ za menopauzu môžu hormóny, potom len hormónmi sa dá tento dej tiež ovplyvniť.

Čo je to MACA?

Jedinečná rastlina Maca horská (Lepidium meyenii) je prastará peruánska bylina, ktorá podľa vedeckých výskumov pôsobí na tvorbu pohlavných hormónov. Maca rastie iba v Andách na peruánskych náhorných plošinách a využíva sa jej koreň. Jedná sa teda o rastlinu, vďaka ktorej môžete navrátiť svoje telo do hormonálnej rovnováhy a oddialiť či zmierniť prejavy menopauzy, lebo stimuluje endokrinný systém a podporuje opätovnú tvorbu estrogénov v tele. Ženy, ktoré každodenne užívajú rastlinu Maca, zaznamenávajú, že dochádza k rýchlemu odoznievaniu nepríjemných príznakov tohto rozhodujúceho obdobia v živote ženy.

Čo všetko Maca obsahuje?

Obsahuje vysoký podiel fosforu, jódu, horčíku, draslíku, síry, zinku, selénu, medi, vápniku, železa a vitamínu A, B1, B2, B6, C a E. Ďalej obsahuje sacharidy, bielkoviny, fytosteroly, aminokyseliny, mastné kyseliny a triesloviny.

K čomu sa Maca užíva?

  • Zmierňuje príznaky starnutia
  • Zmierňuje prejavy menopauzy a dokáže ju oddialiť
  • Harmonizuje organizmus v období menopauzy
  • Pomáha pri hormonálnych poruchách
  • Zvyšuje imunitu
  • Stimuluje mozgovú činnosť
  • Pomáha pri výkyvoch nálad a vyčerpanosti organizmu
  • Urýchľuje regeneračné procesy v tele a dodáva telu energiu
  • Zlepšuje sústredenosť
  • Zvyšuje libido u mužov a žien, bojuje proti impotencii a posilňuje pocity pri orgazme žien
  • Udržiava pevnosť kostí, pomáha predchádzať vzniku osteoporózy
  • Pomáha pri nechutenstve
  • Má pozitívne účinky pri liečbe nádorových ochorení, mierni následky chemoterapie

Kde kúpim rastlinu Macu?

Macu môžete kúpiť na našom eshope, nájdete ju v kategórii Doplnky stravy. Kúpiť ju môžete ako v prášku, tak aj v celulózových kapsliach vhodných aj pre vegánov.

Odkiaľ je Maca v našich produktoch značky ADIEL?

Naša Maca je priamo z juhoamerického Peru, už niekoľko rokov sme priamym dovozcom tejto starodávnej byliny a ponúkame ju ako na našom eshope, tak aj do lekární. Naša Maca má certifikát kvality BIO, takže sme si istí, že vám ponúkame naozaj kvalitný, overený a certifikovaný produkt.

Ako sa Maca spracováva a užíva?

Z celej rastliny sa spracováva len koreň. Naša Maca je gelatinizovaná, tento výraz je odvodený od spôsobu spracovania koreňa, ktorý je upravovaný  v špeciálnom prístroji, tzv. autokláve, pod vysokým tlakom a teplotou (metóda hydrolýzy). Týmto spôsobom sa zachová V mace maximálne množstvo účinných látok. Na záver sa koreň suší a melie. V takto upravenej podobe prášku si ju môžete kúpiť aj u nás (ADIEL MACA 100% PURE prášok 400 g). Prášok sa rozpúšťa vo vode či džúse a následne sa vypije. Pre tých z vás, ktorí radšej užívajú tablety či kapsule sme totožný prášok nechali tu v Českej republike nasypať do celulózových kapslí, aby bolo užívanie Macy pohodlnejšie, alebo napríklad len ľahšie, keď ste na cestách (ADIEL MACA 100% PURE 90 kapslí). Jedinečný doplnok stravy ADIEL Maca 3v1 je spojenie 3 odrôd macy peruánskej – macy bielej, červenej a čiernej.