Využite akciu na ETANI pleťové séra za 23,99€

KYSELINA HYALURONOVÁ A KOLAGÉN: UNIKÁTNY POMOCNÍCI NA PRECIZNÚ VÝŽIVU PLETI

Kyselina hyaluronová a kolagén predstavujú ľahkú cestu k dokonalej pleti. Aké zázraky dokážu?

Nie jedna žena túži po krásnej, mladistvo vyzerajúcej a žiarivej pleti s minimom nedokonalostí. Pre to, aby pleť skutočne taká bola, je treba venovať jej dostatočnú starostlivosť, ktorá sa zameriava na hydratáciu a bohatú výživu. Nie je totiž tajomstvom, že s pribúdajúcim vekom stráca pokožka pružnosť, schopnosť hydratácie a vplyvom rastúceho veku prichádza o dôležité zložky, ktoré stoja za mladistvým a žiarivým vzhľadom. Medzi nich patrí predovšetkým kyselina hyaluronová a tiež čistý kolagén, ktorí sa vo vzájomnej spolupráci postarajú o to, aby vaša pleť nestratila svoj svieži nádych. A práve o týchto zložkách, ktoré sú významné pre krásu našej pokožky, si teraz niečo povieme.

Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je telu prirodzená organická stavebná látka, o ktorej sa hovorí ako o kozmetickom zázraku a je nutné podotknúť, že úplne právom. Jej molekuly na seba viažu vodu, čo spôsobuje, že sa pleť vyplňuje, pôsobí hladko a sviežo. Dokáže pleti navrátiť mladosť a jej účinky môžete na svojej pokožke pozorovať prakticky okamžite. Pri pravidelnom používaní kyseliny hyaluronovej tak pomáhate svojej pokožke sa rýchlejšie regenerovať, redukovať vrásky a predchádzať vzniku ďalších nedokonalostí.

Kyselina hyaluronová sa vyskytuje nie len v kožných tkanivách, ale aj v kĺbovej tekutine, pupečnej šnúre a za očnou čočkou. Priemerne obsahuje ľudské telo asi 15 gramov kyseliny hyaluronovej, pri čom sa každý deň tretina obnovuje. Z celkového množstva kyseliny hyaluronovej v tele je takmer 50% súčasťou pokožky. S pribúdajúcim vekom však množstvo kyseliny hyaluronovej v tele klesá, čo sa prejavuje na povädnutej pleti, ale môže byť príčinou aj bolesti kĺbov a zhoršovania zraku.

Mladá pleť obsahuje kyseliny hyaluronovej viac, preto má schopnosť v sebe zadržovať vodu, vďaka čomu je vyhladená, odolná, pružná, lepšie zásobená živinami a chránená pred vplyvom voľných radikálov. Prvé príznaky straty kyseliny hyaluronovej sa objavujú medzi 30 a 40 rokom, kedy jej množstvo v pokožke začne pomaly ubúdať, čo sa prejaví stratou jej pružnosti, dehydratáciou a povädnutým vzhľadom.

V kozmetickom obore sa kyselina hyaluronová používa k vyplneniu vrások, ktoré vznikajú a prehlbujú sa s vekom, ale tiež vďaka používaniu mimických svalov či vplyvom životného štýlu alebo dedičnosti. Kyselinu hyaluronovú môžete do tela vpraviť pomocou doplnkov stravy, ale tiež vhodnou kozmetikou, ktoré má cielenejšie a viditeľnejšie účinky, pretože ľahšie preniká aj do spodných vrstiev pokožky, kde pozitívne ovplyvňuje metabolizmus buniek. Pre obnovu zdravej, žiarivej pleti a znovu získanie mladistvého vzhľadu je ako stvorená ETANI Hybridná kyselina hyaluronová, ktorá vďaka svojmu unikátnemu zloženiu podporí obnovu krásy vašej pokožky.

Aké účinky má kyselina hyaluronová na pokožku?

  • Kyselina hyaluronová dodáva pokožke pružnosť a vlahu
  • Pravidelná aplikácia kyseliny hyaluronovej podporuje v pokožke tvorbu kolagénu a elastínu
  • Zanecháva pokožku jemnú a pevnú
  • Dokáže vyhladiť aj hlboké vrásky a zabraňuje vzniku ďalších
  • Vyživuje pokožku a podporuje jej regeneráciu
  • Tvorí na pokožke ochranný film, vďaka ktorému bude odolnejšia pred vonkajšími vplyvmi
  • Pôsobí ako prevencia proti starnutiu pleti a jej dehydratácii

Kolagén

Kolagén je molekula, ktorá je pre svoje výnimočné účinky a schopnosti zachovať telu mladistvý vzhľad aj fyzickú zdatnosť, často spojovaná s krásou. Kolagén tvorí až 30% vo vode nerozpustných bielkovín v ľudskom tele a je základnou stavebnou hmotou zdravej a žiarivej pokožky. Okrem toho, že je kolagén dôležitý pre krásnu mladistvú pleť, je taktiež potrebný aj pre naše celkové zdravie. Pokiaľ má telo dostatok kolagénu, tak prospieva, čo sa prejavuje aj na prirodzenom vzhľade a pružnosti pokožky. S pribúdajúcim vekom však produkcia kolagénu v tele postupne klesá (od 25. roku sa znižuje produkcia kolagénu v tele až o 1 – 1,5% každý rok) a už pred 30. rokom sa môžu objaviť prvé známky jeho nedostatku. Vyvážená strava a zdravý životný štýl dokážu prirodzenú tvorbu kolagénu pozitívne ovplyvniť, avšak po prekonaní 40. roku to nemusí byť dostačujúce. Práve po štyridsiatke totiž telo nevytvára kolagén takmer žiaden, preto je treba mu s tým pomôcť, a to je jeden z dôvodov zachovania krásy, ale aj celkového zdravia.

Ľudská pokožka je z 80% tvorená práve kolagénom, ktorý sa spolu s elastínom a kyselinou hyaluronovou stará o jej hydratáciu a pružnosť. Jeho blahodarné účinky boli skúmané mnohými vedeckými štúdiami, ktoré potvrdili dôležitosť kolagénu v tele. Pri pravidelnom doplňovaní kolagénu získate pre svoje telo aj pokožku veľa benefitov.

ETANI Kolagén sérum a jeho unikátna receptúra v kombinácii s vzácnym lotosom je ideálnou zbraňou proti starnutiu pleti.

Aké účinky má kolagén na pokožku?

  • Zlepšuje kvalitu vlasov a pôsobí ako prevencia proti ich vypadávaniu
  • Posilňuje nechty
  • Navracia pružnosť pokožke
  • Kolagén a kyselina hyaluronová zaisťujú pokožke hydratáciu
  • Obnovuje poškodené kožné bunky
  • Redukuje strie a celulitídu
  • Omladzuje a zjemňuje pleť
  • Zabraňuje vzniku nedokonalostí na pokožke

Mnohé ženy túžia po pevnej a pružnej pokožke aj v zrelejšom veku, a práve pre nich je kyselina hyaluronová a kolagén napríklad v podobe ETANI séra 2v1 ideálnou voľbou. Prirodzenou cestou v pohodlí vášho domova tak získate späť svoj mladistvý vzhľad a odmenou vám bude zdravá a prospievajúca pokožka bez viditeľných nedostatkov.

 

ZDROJ:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kolagen

https://www.incacollagen.cz/ucinky/

https://www.ilk.cz/aktuality/kyselina-hyaluronova/

https://www.nafigatecosmetics.cz/blog/6-mytu-o-kyseline-hyaluronove-neobavate-se-jich-i-vy