Využite akciu na ETANI pleťové séra za 23,99€

AKO REGENEROVAŤ PLEŤ PO ZIME? PORADÍME VÁM!

V zime naša pokožka trpela a nemala dostatok živín a kyslíka. Prečítajte si, ako to na jar napraviť.

Konečne je tu opäť jar, najkrajšie obdobie roku! Po šedej zime nás upokojuje prvé pohladenie slnečných paprskov a dodáva nám túžbu a radosť byť vonku a užívať si slnko. Príroda sa prebúdza zo zimnej letargie a my s ňou. Poradíme, ako regenerovať pleť po zime.

Čo sa deje s našou pleťou počas zimného obdobia?

Po celú zimu naša pokožka trpela teplotnými zmenami a nedostatkom slnečných paprskov, živín a kyslíku. Naše kapiláry boli pôsobením mrazivého počasia, stiahnuté a pleť nebola dostatočne okysličená. Kapiláry sú jemné krvné cievky, ktoré tvoria zložité siete vo všetkých tkanivách. Dochádza tu k výmene potrebných živín a odstráneniu nečistôt. Počas zimy bunky nedostatkom kyslíku strádajú, a to sa vždy odrazí na vzhľade pokožky – býva ochabnutá a mdlá. V dôsledku zlého okysličenia tiež dochádza k vysychaniu kože, ktorá je vďaka tomu krehká a oslabená. 

Ako regenerovať pleť na jar?

Jar je najlepšou príležitosťou k náprave! To prvé, čo by sme mali po zime urobiť, je hĺbková hydratácia pokožky a doplnenie potrebného kyslíku. Pri odstránení toxínov  a obnovení vitality pokožky môžeme postupovať podľa štyroch nasledujúcich pravidiel. Jednoduchá cesta ku krásnej pleti:

1. ČISTĚNIE

Zásadným prvkom starostlivosti o krásny a zdravý vzhľad pleti je dôkladné čistenie. Odporúčam každý deň vyčistiť tvár ETANI Hydratačnou odličovacou penou, ktorá je vhodná pre všetky typy pleti. Pena hĺbkovo vyčistí póry a zanechá pokožku zamatovo hebkú.

2. HYDRATÁCIA

Teploty sa pomaly dvíhajú a póry začínajú dilatovať, čiže rozťahovať sa. Nezabudnite pokožku dostatočne hydratovať. Použiť môžete napríklad ETANI kolagén sérum. Zaistí hydratáciu a podporí činnosť vašich vlastných buniek, ktoré takú pomoc po zime docela isto ocenia.

 3. REGENERÁCIA

Každý večer dodajte pleti nadštandardnú starostlivosť formou nočného regeneračného krému s marhuľou. Tento krém pleť doslova hýčka. Pleť hydratuje a dodáva potrebnú výživu a vitamíny.



Na čo nezabúdať:

  • Pilierom preventívnej starostlivosti o zdravie je vhodná strava. Ak chcete pripraviť pokožku na leto, jedzte sezónne ovocie a zeleninu a pite dostatok vody.
  • Veľmi dôležitá je starostlivosť o pokožku počas prvých dní na slnku. Vždy používajte ochranný krém so správnym ochranným faktorom, a to aj pred kratším pobytom vonku.
  • Kedykoľvek to bude možné, venujte jednu či dve minúty hlbokému dýchaniu. Vaša pokožka sa prekrví a okysličí. Budete vyzerať mladšie a zdravšie.