Produkt mesiaca - Slivkový olej s vanilkou za 14,99 €.

KYSELINA HYALURONOVÁ: STOP STARNUTIU, VRÁSKAM AJ DEHYDRATOVANEJ PLETI!

Kyselina hyaluronová, v čom tkvie jej sila? Ako pôsobí na pleť a pre aký typ pleti je vhodná?

Čo je kyselina hyaluronová a ako sa používa?

Kyselina hyaluronová je látka, ktorú si vytvára organizmus prirodzene. Ide o dôležitú zložku kože a spojivových tkanív. Je prítomná napríklad v kĺboch, chrupavke, v sklovci oka a v dermis – vrstva kože. V koži zaisťuje pružnosť, jemnosť, jas a hydratáciu. Chráni pred poškodením spôsobeným vonkajšími faktormi a fyzickým stresom.

Koža vytvára kyselinu hyaluronovú prirodzene, a to najme v mladom veku. V dôsledku starnutia však jej produkcia klesá a pre udržanie mladistvého vzhľadu je nevyhnutné dopĺňať ju formou krémov a koncentrátov.

Naozaj kyselina hyaluronová funguje?

Kyselina hyaluronová pomáha udržiavať pokožku zdravú a hydratovanú a zároveň posilňuje jej prirodzenú schopnosť produkovať kolagén. Výrobky s obsahom kyseliny hyaluronovej sú už dnes právom obľúbené a majú aj veľmi sľubnú budúcnosť. Ich používanie sprostredkováva nápravu prirodzeného stavu kožných buniek. Vďaka tomuto prostému základnému princípu ošetrovania kyselinou hyaluronovou poskytuje skvelé výsledky.

V starostlivosti o pleť a pri prevencii starnutia pleti je kyselina hyaluronová obľúbená vďaka širokému spektru svojich účinkov. To ju odlišuje od väčšiny ostatných porduktov bežne dostupných v starostlivosti o pleť. Kyselina hyaluronová absorbuje 1000 krát viac hmotnosti vody, než je jej vlastná hmotnosť, a je tak schopná poskytnúť koži hĺbkovú hydratáciu tým, že na seba naväzuje molekuly vody a integruje ich do kože.

Kyselina hyaluronová tiež stimuluje produkciu kolagénu. Jednoducho povedané, je to jedna z mála zložiek, u ktorej bolo vedecky preukázané, že je efektívna.

Ako pomáha na jazvy?

Kyselina hyaluronová je schopná zabrániť zjazvení, pretože zabraňuje nadmernému ukladaniu kolagénu pri hojení rán. Tým zabraňuje tvorbe keloídnych jaziev.

Prečo je vhodná kyselina hyaluronová na tvár a vrásky?

Kozmetika s kyselinou hyaluronovou je veľmi populárna práve preto, že pomáha predchádzať tvorbe vrások, ale je tiež veľmi efektívna pri liečbe vrások stávajúcich. Terapia kyselinou hyaluronovou sa stáva obľúbenou voľbou pri aplikácii dermálnych výplní. Je to bezpečný postup, non-chirurgický zákrok, ktorý zjemňuje línie a vrásky v tvári. Výhodou je, že tento zákrok nevyžaduje testovanie na koži pred jeho vykonaním.

V kožných tkanivách sa kyselina hyaluronová vyskytuje ako želatínová látka, ktorá vypĺňa priestor medzi kolagénnymi a elastínovými vláknami.

Úloha kyseliny hyaluronovej v koži je:

udržať transportný mechanizmus základných životne dôležitých živín z krvi do buniek kože:

  • hydratovať pokožku
  • chrániť proti mechanickému a chemickému poškodeniu

Postupne, ako prirodzeným starnutím, tak aj pôsobením vplyvov zlého životného prostredia (ako sú znečisťujúce látky a slnečné žiarenie), je normálne množstvo kyseliny hyaluronovej v tele degradované a zničené.

Kedy ssa dajú použiť injekcie kyseliny hyaluronovej?

Injekcia kyseliny hyaluronovej môže byť použitá ako dermálna výplň pre zlepšenie kontúr tváre a vylepšenie jej reliéfu.

  • Vrásky na čele
  • Línie vrások medzi obočím
  • Okolo očí
  • Vrásky okolo úst
  • Hlboké línie vedúce z jednej strany nosu k rohom úst (nosoústne ryhy)

Takmer všetci ľudia môžu byť ošetrení kyselinou hyaluronovou, pretože kyselina hyaluronová je chemicky identická s kyselinou hyaluronovou, ktorú prirodzene produkuje ľudské telo.

Ako dlho trvajú činky kyseliny hyaluronovej?

Účinky kyseliny hyaluronovej nie sú trvalé, pretože je prirodzeným produktom pri vstreku do kože postupne absorbovaná samotnou kožou. Vo väčšine prípadov výsledný efekt trvá od 3 do 9 mesiacov. Aby ste zachovali počiatočné výsledky, budete musieť ošetrenie opakovať najmenej 2 alebo 3 krát za rok.

Kyselina hyaluronová sa vstrekuje priamo do časti tváre alebo tela, ktoré je treba liečiť. Nie je treba hovoriť, že ošetrenie musí byť vždy vykonané kvalifikovaným odborníkom. Aplikácia kyseliny hyaluronovej v tvári je určená na vyhladenie vrások.. Vyhladzujú sa vrásky jemné až po tie najhlbšie. Väzobné vlastnosti s vodou a produkcia a stimulácia elastínu a kolagénu tak činí pokožku opäť mladistvú a pevnú.