Produkt mesiaca - Slivkový olej s vanilkou za 14,99 €.

KOZMETICKÝ KLENOT PRE VAŠU KRÁSU? VZÁCNY OPUNCIOVÝ OLEJ

Opunciový olej je skvelým receptom na prirodzenú krásu. Čo všetko tento zázračný olej dokáže?

Prírodné oleje sú vo svete kozmetiky veľmi žiadanými produktami, ktoré vynikajú svojimi jedinečnými účinkami na náš vzhľad a tiež prirodzenú krásu. Pokiaľ sú šetrne spracované, sú bohatým zdrojom vitamínov a cenných látok, ktoré prospievajú našej pokožke, nechtom aj vlasom. Rad prírodných olejov je možné používať vnútorne, väčšina olejov je však prevažne určená na vonkajšie použitie. Práve všestrannosť je jedným z dôvodov, prečo sú prírodné oleje už žien, ktoré sa o seba rady starajú, natoľko obľúbené. Na kozmetickom trhu je bezpočet prírodných olejov, ktoré môžu kráčať v službách vašej krásy. Jedným z nich je aj exotický opunciový olej, ktorý predstavuje luxusnú starostlivosť pre vašu pokožku. A práve o ňom sa teraz dozviete veľa zaujímavostí.

Opunciový olej prináša rad benefitov pre vašu krásu

Za kozmetický klenot v oblasti prírodných olejov je považovaný nie len arganový, ale práve tiež opunciový olej (známy tiež ako kaktusový alebo nopálový). Opunciový olej obsahuje veľké množstvo esenciálnych mastných kyselín, aminokyselín, organicky viazaných minerálov, fytosterolov a polyfenolov aj vitamínov, najmä vitamínu E a betakarotén. Lisuje sa zo semienok plodov kaktusov Opuncie a vďaka svojim jedinečným účinkom na ľudskú pleť je jedným z najvzácnejších a najdrahších olejov na svete. Poprvé sa s pestovaním opucnie začalo približne pred 9000 rokmi v Mexiku. V 15. storočí sa následne rozšírili do Stredozemia a iných častí sveta. Teraz sa opuncia pestuje predovšetkým v Mexiku, Bolívii, USA, Taliansku, Brazílii, Indii aj Maroku.

Vyššia cena opunciového oleja je daná jedinečným procesom výroby, ktorý je už od samého počiatku veľmi náročný. Plody opuncie na sebe majú zahnuté tŕne, ktoré sa najskôr musia osekať. Až potom sa plod rozreže a vyberú sa z neho semienka, ktoré sa za studena lisujú. Cenu v neposlednom rade ovplyvňuje aj samotné množstvo plodov, ktoré je na výrobu oleja potrebné. Pre to, aby sa získal 1 liter oleja je totiž treba spracovať približne 800 kg plodov opuncie, čo je nemalé množstvo.

Prírodný botox proti nechceným vráskam

Opunciový olej je vysoko žiadaný vďaka komplexnému pôsobeniu a radu priaznivých účinkov. Na poli prírodnej kozmetiky je však najviac vyhľadávaný vďaka tomu, že je jednou z najúčinnejších zbraní proti tvorbe vrások a starnutiu pokožky. Má silné omladzujúce a vyhladzujúce účinky a predstavuje intenzívnu starostlivosť, ktorá navracia pokožke hebkosť aj pružnosť. Okrem hydratačných a anti-age účinkov zlepšuje funkciu kolagénu a elastanu v pleti. Z týchto dôvodov preto býva prezývaný tiež ako prírodný botox, ktorý má schopnosť vyrovnávať mimické vrásky a oddiaľovať predčasné starnutie pokožky.

Čo všetko opunciový olej dokáže?

  • Vypína a omladzuje pokožku
  • Hydratuje pokožku a zabraňuje jej vysušovaniu
  • Pôsobí proti vzniku vrások a spomaľuje starnutie
  • Účinne redukuje kruhy pod očami
  • Upokojuje pokožku
  • Preventívne pôsobí proti podráždeniu pleti
  • Je ľahký, nezaťažuje pleť a dobre sa vstrebáva do všetkých vrstiev pokožky
  • Pomáha nie len proti tvorbe vrások, ale aj rozšíreným pórom
  • Zlepšuje funkciu kolagénu aj elastanu v koži
  • Má silné omladzujúce a vyhladzujúce účinky
  • Je zdrojom antioxidantov, preto chráni pleť pred voľnými radikálmi
  • Zlepšuje štruktúru pokožky a vyživuje ju
  • Chráni pred poškodením pleti spôsobené slnečným žiarením
  • Zabraňuje vzniku kožných škvŕn
  • Je určený pre všetky typy pokožky

Pokiaľ chcete načerpať výhody prírodného oleja, určite vás poteší, že opunciový olej vyrábame pod našou značkou ETANI. Pri jeho spracovaní sme, rovnako ako u všetkých našich produktov, kládli vysoký dôraz na kvalitu a šetrné spracovanie. Skvelou správou je, že náš opunciový olej ETANI obsahuje iba čistý olej bez ďalších prídavných prírodných látok či esencií.

Dokonalý balzám nie len pre vaše nechty, ale aj vlasy

Opunciový olej má preukázateľné protizápalové, antiseptické a hojivé účinky, a preto je vhodný pre mastnú pleť so sklonom k akné. Priaznivo pôsobí taktiež na nechty, u ktorých zlepšuje pevnosť, zrýchľuje ich rast a bohato ich vyživuje. Okrem toho zvyšuje ich pružnosť a znižuje tak ich lámavosť. Opunciový olej je však skvelým pomocníkom aj pre vlasy, ktoré vďaka nemu budú pružné, lesklé a zdravé. Pri pravidelnej aplikácii na končeky vlasov znižuje lámavosť a zabraňuje ich vysúšaniu.